Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
petko5 - помощник
Здравейте отново :)
Дано не ставам банален с моите въпроси и за това моля да ме извините.

Върху пода на който искам да лепя гранитогрес има остатъчно лепило от балатум и затова въпрос е:

1:1 Трябва ли да махна това лепило преди да сложа грунд и самонивелираща се замаска?

!:2 Ако да, как да го махна, тоест има ли препарати за махане или телена четка и да запретвам ръкави ?

Благодаря ви предварително!
Поздрави :)
jekasus - майстор
Тия 50-60 м2 една стая или две-три + коридор, все пак има значение.
petko5 - помощник
Коридор 8м2 в панелен блок!

Реших да сменя плочките в коридора едно че пода пукаше при стъпване и че друго че бяха грозни и доста стари.
Почнах да къртя на ръка и при всеки удар плочките се отлепяха с циментово лепило чак до основната замаска.
След като разчистих, се оказа че има остатъчно лепило от балатум и сега се чудя как да го махна :?

п.с.
Останалата квадратура е под на приземен етаж на къща, който е на замаска :)
johan_76 - напреднал
Щом разчистиш отпадъците,накисни лепилото с вода,но умерено,след това с нещо като секач широко и заточено и с чука.Аз така съм се справял,но е много трудоемко.Другият вариант е да начукаш основата през около 10 см.,изчистваш от прах,грунд от теракол и цимент 1към 1+малко ц-200,по-рядко,заливаш и си ти.Втория вариант ми допада повече.УСПЕХ! :partyman:
boreto1 - специалист
грунд с посипка и пак си ти

Тема "Няколко въпроса, преди залепването на гранитогрес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: