• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Здравейте, нуждая се от спешна помощ. Имам много изгодна оферта за интериорни врати, но трябва да взема решение до утре вечер (26.10.2011).
Проблемът е следния: Търся решение за врати, които да си подхождат на останалия интериор. Оказа се доста трудна задача. От проучването, което направих, мога да обобщя интериорните врати според покритието им на: Ламинатни врати (CPL, HPL , меламин), врати с фурнирован (байцван) МДФ и врати с боядисан МДФ.
При решението на интериора ползвахме дизайнер. И той, както повечето в специализирания им форум просто цъка с мишката и слага какъвто си желае цвят съдето си пожелае. Дотук добре. На вратите ни цъкна с бял цвят и определено нещата се вързаха и "заспаха". И тук започна ходенето по мъките. Търсихме решение за вратите с бял цвят, дюс (а не фладер). И така, ето какво проучих:
- ламинатните врати - мострите по фирмите на врати в бяло, дюс, са в много ограничено количество. Вероятно има защо. Там където са се престрашили да го направят, ефектът не е впечатляващ. Личат всички дефекти, лепилото между кант и ламинат направо вади очите. Единствено една фирма имаше що-годе четава врата, но всъщност я бяха заковали с пирони на мострата си, вратата не се отваря и не може да се погледне точно снадката между ламината и канта, тъй като остава към стената).
- врати от боядисан МДФ - ето тук имам нужда от помощ. Вратите изглеждат страхотно, но ... доколкото чувам, споделено от продавачите под сурдинка, боядисаните врати "заминават" много бързо и след съвсем кратка употреба вместо да радват окото, по скоро карат човека да се ядосва на избора си. При проверката си установих принципно два вида боя - полиуретанов лак и някаква акрилна ли или нещо подобно, на водна основа. Някой има ли личен опит с подобна врата (боядисан МДФ) от 2, 3 или повече години? Какви са му впечатленията? Ако си спомни и с каква боя е боядисана вратата, ще съм много благодарен. Питането ми е в спешното отделение, вече обясних защо.
и последният варинат е
- фурнирован МДФ, боядисан в бяло - този вариант отпадна напълно, заради фладера - търсим дюс бяло, без имитации или реални дървесни жили.

Още веднъж: Моля, помагайте - спешно е!
ribnikolaevi - майстор
Никой ли от влизащите тук не е ползвал интериорни врати, боядисани с полиуретанов лак?
Между впрочем, измолих отсрочка за промоцията до петък. Дано дотогава успея да получа отговор на въпроса си ...
kraitan - напреднал
полиуретановия лак по принцип се продава безцветен вратите които искаш трябва да са гол мдф след това се грундират най-добре 2 ръце шлайфат се с финна шкурка след това се боядисват с бяла боя и най най накрая се запечатват с лак
ribnikolaevi - майстор
А, най-после отговор ...
Та какво става, когато такава врата, направена по съответната си технология, се ползва няколко години. Може ли да се понесе гледката тогава?
kraitan - напреднал
зависи как ги пазиш от повече ръце лак стават по здрави поне според мен де
ribnikolaevi - майстор
Едва ли мога да влияя колко ръце са сложили като ги купувам.
ribnikolaevi - майстор
Че изпуснах офертата, това е малката беля. Какво се оказа.
Фирмата, към която се насичих монтира первазите на касата, като ги КОВЕ (с "тънки иглички"). На бяла врата, дюс, иглички. Да не говорим, че первазите са с остри ъгли, без компенсатори, според мен доста грозничко ще стоят. И това - за реномирана фирма.
Ходих и в друга, вече без да се интересувам за цената, само и само да видя има ли такова животно на пазара - читава бяла врата. Ами и там ги ковели (пак уж реномиран произовдител).
Да се смее ли човек, да плаче ли. Нямат 40 - 50 стеги да залепят (мацката в офика ми обясняваше как пяната раздувала - раздува, ама зависи от коя, пък и полиуретаново лепило има на пазара).
Въобще да се надявам ли да намеря това чудо: бяла врата, дюс, изглеждаща читаво и монтирана добре?
При ламинатните проблема е, че лепилото винаги избива и се вижда при канта. Не стоят добре. Има едни, боядисани с боя на водна основа, супер нетрайни ...
Давайте съвет, ако някой изобщо се е сблъсквал с тоя проблем, че вече ще взема да забраня професията интериорен дизайнер със закон!
simbion - специалист
Може ли снимка на вратата която искаш, понеже не знам какво е "дюс" :-s
или на подобна врата :?:
kraitan - напреднал
МАГАЗИН В СОФИЯ гр. София ул. Николай Хайтов № 34 тел.: 02/ 962 44 53 GSM: 0887 255 312; 0887 25 53 86

ние ги лепим на преса само вътрешната рамка се кове с такер ето ти и адреса за софия
ribnikolaevi - майстор
Интересно, че само един човек ми отговаря... Толкова ли е сложен проблемът, както вече и на мен ми се струва?
  • 1
  • 2

Тема "Врати, боядисани с полиуретанов лак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: