• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geniya - специалист
Монтираха ми нова дограма, но нямаше как да се закрепи дъската с рапидки към дограмата, просто разстоянието не отговаря.Така или иначе дограмата е монтирана и первазите за нарязани по размер и трябва да се монтират.Трябва ми съвет как да се залепят, закрепят и т.н. плътно пред дограмата.Единственото за което се сещам е да ги залепя с монтажно полиуретаното лепило, но дали някой е лепил и дали държи след време.Пред дограмата е заравнено с мазилка пясък с цимент 3:1 на места, а някъде си стои и латекса.Моля за мнение. :sad:
velsi - Почетен майстор
Ще стои стига да не стъпваш после по него.
svetliopi44 - Чирак...
Залепи го с Момент Тотал Фикс ...
Изображение
Виж само основата да е здрава и да не се лющи.
geniya - специалист
То това е ясно, но ти на жена обеснявал ли си да не стъпва на перваза когато си изпълнява домакинските задължения :axe:
За Момент Тотал Фикс ми беше идеята, но дали лепи на латекс и ВЦ мазилка???
svetliopi44 - Чирак...
Лепи върху всичко стига да е сухо и здраво.
Няма обаче гаранция дали няма да изкърти латекса барабар с шпакловката ако не е здрава.
За сътпването няма да е проблем ако самия перваз лежи на повече от 70-80 % върху основа.
Аз бих минал с някаква блажна боя основата преди да лепя.
l_bonev - специалист
Ако,говориме за пластмасовите под.прозорачни первази който се монтират отвътре е трябвало дограмата да стъпи на него.Явно е вече късно за това , освен ако не разкъртиш вече подмазваното.Може и със някакви ъгалчета,не че с лепилото няма да стане ,но винаги трябва да внимаваш да не слагаш нищо тежко и т.н. :supz:
kuuuuuul - майстор
Мойте первази освен с лепило хванах и с дюбели,а дупката от горе се затапва с тапички.
VLADO66 - майстор
Монтажна пяна,нивелиране и слагане на нещо тежко отгоре да не надигне.
marian1 - майстор
А защо не отговаря разстоянието, по твоя или по тяхна вина? Ако е по тяхна - проблема е техен нали? Иначе, защо поне не каза перваз за вътре или перваз за отвън - мисля че ще има различни мнения за закрепването - снимка дори щеше да помогне още повече - мисля че ако на мен ми се случи това, щях да грундирам с някой дълбоко проникващ грунд, защото блажнярката може да се отлюпи някой ден, и пак с тотал фикса, но пак зависи от широчината на перваза, а ако е за отвън ще мислим по нататък
geniya - специалист
Прикачен файл:
17122011327.jpg
Стигнах до някакво решение.Купих Момент Фикс PL60 за 6лв тубата.Другия беше 16,50лв.Почистих със стъргане боята там където ще се нанася лепилото, обезпраших и нанесох лепилото.Лепнах отгоре дъската и я отлепих пак, седя 2-3 минути и я залепих.Хвана доста здраво, наистина може и да се стъпва отгоре.Дават пълно изсъхване след 48ч.Отиде цялата туба за дъска 1,78м.Имам още 6 лин.м. дъски.Проблема да не може да се хване с видии отдолу е, че дъската ще дойде тясна поради монтажа на дограмата на 20см. навътре.При дъска 25см. няма как да стои красиво на нула или навътре :) При положение че ми я прави приятел на цена на материалите и това беше и мое решение на този тип монтаж няма на кой да се сърдя, просто това е решение с най-малко къртене.Иначе много добре седи с дъска отколкото без нея.Най-лошото е, че тоя от който купих апартамента е отлял пред старата дограма бетон и ми се е** мамата от къртене с хилтито :axe: Ударил е кофража и изцепил бетона...На снимката няма монтирана дъска, защото сега трябва да изравня с теракол или циментова шпакловка и след изсъхване да лепя с лепилото.
  • 1
  • 2

Тема "Как да залепя PVC перваз за прозорец към мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: