Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
aristokrata - специалист
Колеги,предстои ми монтиране на вертикална щора в гипсокартон. Имам "охлюви",от металните. Трябва ли да пробия проходен отвор преди да навия охлюва в тавана,и ако да с какъв диаметър? Има ли опастност при навиването му да напукам мазилката?
mladkal - майстор
Проходните отвори в ГК си ги правя с накрайника ( бита ), който ще използвам за навинтването на крепежа. Завъртам все едно завивам видия. Става малък отвор с конусно сечение. След това внимателно охлювчето. Сетне е ясно детайла, който ще прикрепвам и винта, който влиза в охлювчето. Старая се да използвам мощна машинка, но на ниски обороти, за да не превърти нещо и да се омаже ситуацията. До сега не съм имал проблеми. Желая успех.

ПП. Ако ти се намира някое монтажно лепило под ръка намажи охлювчето преди да го завинтиш в ГК.
pavkatay - майстор
Аз пробивам със свредло 3мм предварително за да проверя дали има СД. Ако има профил навивам рапиден винт(даже ползвам винтове за ПВЦ 4х25 или 4х40). Ако няма профил навивам направо охлювчето. Няма нужда от предварително разпробиване, но съм навивал и по метода на Младен-става по-лесно.
Чаро - Акълия
Сложи това. Монтира се с спец клещи. Много по-добро е.
Изображение
Изображение
aristokrata - специалист
Благодаря за отговорите.
Чаро,имам под ръка тези охлюви и не искам да купувам специално крепежи за този монтаж.
Надявам се тези да издържат тежеста на щората и да не създават проблеми.
Поздрави!

Тема "Монтиране на щора в гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: