Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
HD - специалист
Здравейте всички,

имам следния проблем (то всички тук в кооперацийката го имат де, ама ще питам само от мое име сега :) ):
трябва да си ремонтираме покрива на кооперацията (може би следващото лято ще е тая работа) - по принцип отгоре е бетонна плоча, която някога е била залята с асфалтова смола, която смола обаче вече почти я няма на 100% (кооперацията е строена 60 и някоя си година може би).
Понеже сме малко апартаменти (9) няма да можем да съберем достатъчно пари за да платим на фирма (пък и на никой не му се дават много пари), затова ще се наложи сами да си ремонтираме покривчето.
Доколкото знам така върху бетонната плоча пак се залива с асфалтова смола, после върху нея се залепва от онова зелено хидроизолиращо килимче, дето после пак се нагрява с горелката (отдолу нали пак има слой асфалт) - не го знам как му се казва на това "килимче".
Някой може ли да даде съвет относно подготовката на плочата и самото й ремонтиране? Също така какви материали ще трябват, кои са по-добри от другите (но и цената е важна също) и т.н.
И дали ще можем да се справим сами, или да събираме пари за фирма :cry:
Проучвам въпроса от сега, за да имаме време да обикаляме за материали и т.н. и т.н. (ако ще се справим сами разбира се).

Тия дни (ако не ми е много студено) може да се кача горе на покрива да го видя всъщност на какво дередже е ...

Благодаря предварително!

П.П. Всъщност ще ми е полезна и информация относно това колко пари горе-долу вземат фирмите за такъв вид ремонт.
rendo - специалист
Лично аз бих предложил следното да се махне на 100 % стария битум (този асфалт за който говорим) щом почти го няма
след което много хубаво да се измете и да му се дръпне една шпакловка с теракол на целия покрив по този начин ще е и по плътен а ще се запшат и част от каналчетата които си е направила водата след което отгоде да се намаже с битумен грунд след което да се нанесе битума бил той на керемиди или на платна и всичко ще бъде на 6

А относно цената на фирмите работейки в този бранш мога за момента да ти кажа че под 10 лв/кв/м най малко няма да минеш за тва по добре хванете се от входа земете и някой прриятел дет ги чатка тея работи и действайте смело
Успех :)
bxm
http://www.isomax.bg/index_bg.htm
Най-евтиния вариант на пазара за сега. И наи-лесно за изпълнение, много ефикасно, няма снадки, можеш и сам да го направиш.
nikolai - напреднал
zdravei napravo premimvam na vaprosa ,tova zelenoto kilimqe :lol: se kazva bitumna menbrana za men to e nai dobroto re6enie za va6i[t pokriv?не слушай тези глупости за изомакса само ще си дадеш паритето се прави за подземни гаражи и прочие не махаш целият битум от горе а само този които може?основата трябва да е суха за да го залепиш но се далбоко самнявам че ще успеете?не е толкова лесно колкото изглежда едно е да го залепиш друго да го направиш да не говорим за ваншният вид камоли за качеството ще си направите една голяма цапаница :lol: за което после пак ще я правите,не се познаваме но ми повярвай.аз мога да ти помогна не срещу 10 лева те са дори повече но това е друга тема наи ниската цена е 3 лева само за работа от вас материалите и специално за горелката :? хората са казали че от всяко дарво свирка не става :idea: ще се радвам ако поне малко сам помогнал :cool:
velsi - Почетен майстор
Ники, нещо си се объркал. Ние тука си правим всичко сами. Затова е форум "направи си сам". Не ни трябват разни дето да ни убеждават колко големи майстори са и колко евтино и качествено работят. Още по-малко пък да ни обясняват какво можем и какво не можем да направим както трябва!
nikolai - напреднал
ok razbrah n[ma dase povtori no kakl da kaja na 4oveka 4e ste se sravi dosta trudno :sad:
velsi - Почетен майстор
Ами много просто. Обясняваш му какви са рисковете, къде може да се сбърка, какви тънкости има... Ама конкретно, на базата на опита който ти имаш. Всеки тука разбира от нещо повече и по-малко от друго. Така взаимно се допълваме и сме си полезни един на друг.

И още нещо: ако обичаш пиши на кирилица.
ango - напреднал
И аз небях правил такава изолация.Но преди 4год.ми се наложи на лозето върху лятната кухня.Купих си битум в бака.Няколко топчета от изолацията/ИзолаПетров/.Със зетя намазахме добре плочата 3-4 пъти,защото битома беше в повече.После съвсем внимателно и по-аматьорски оразмерихме парчетата.Навих ги отново и започнах с газова горелка да топля пред ролото и да развиване по малко.Внимавах да не грея прекалено дълго на едно място,като насочвах пламъка повече към плочата а не към ролото изолация.Застъпвах ивиците като съм се съобразил с наклона на плочата.След това отново намазах отгоре навсякъде с останалия битум.Стана перфектно.Дано да съм бил полезен.Успех.
HD - специалист
Ми то и аз така горе-долу ги виждам нещата, освен това общо взето на никой от кооперацията не му се дават парици, всеки му се иска някой друг да му свърши работата, пък ако може и без пари. Освен това скоро ще се местя да живея в друг блок, така че този проблем може и да остане висящ (поне за мен) :wink:
По нястоящем нямам никакво време да се занимавам с това, така че засега въпроса е замразен.
Ако дойде ред да се прави изолацията, ако има нещо неясно, ще питам пак - благодаря на всички за отговорите!

Тема "Ремонт на покрив на малка кооперация - дайте някои съвети..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: