Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Моля даите съвет и насока за вътрешна изолация на панелен блок [таван и външна стена] предварително благодаря.
l_bonev - специалист
От опит мога да кажа, че в никакъв случай не слагаи фибран или стереопор, ще мухлясаш още първата зима,колкото и да проветряваш и отопляваш.Аз съм твърдо за вата и гипскартон.Доста е писано по темата и много добре е обяснено всичко. :supz: Все пак изчакай спецовете да си кажат мнението. :prayer:
Благодаря ще изчакай спецовете да си кажат мнението :prayer:
8180 - майстор
Да, доста е писано (вж. "Саниране") и по-скоро обратното на това което пише Бонев.
Той, ако може да защити мнението си.
mumar - специалист
Аз изобщо не съм от спецовете!!! Дори не съм чела и темата за саниране...
Просто нямах пари, не бях и чувала за този форум.
Дърта панелка, махнати тапети, леко поожулено с шпаклата, лепих стиропорени "тапети"- на руло по 10 м, със строително лепило каквото ни дадоха от магазина.
Отгоре евтини хартиени тапети по до болка познатия начин, без мрежичка и шпакловка.
Нямам друга изолация освен тази, тогава прозорците ни бяха все още дървени, радиаторите от парното - свалени.
Няма мухъл - 6 години вече, тавана не сме го правили.
Проблем има при махане на тапетите :lol: По- добре е да свалиш всичко и на чисто да направиш промяната!
l_bonev - специалист
Темата доста е дъвкана от спецовета в областа, затова казах на колегата да изчака малко. :prayer: Моята дограма я сменявах на части ,по обясними причини.Първата беше през далечната 2002г.,обособих терасата и разширих холчето на панелката.Санирах пода на терасата отдолу при съседите със стереопор 5см.,тавана и стените отвътре с фибран а върху него корк.До преди 4г всяка пролет пръсках със Саво за мухъл и се наложи да боядисам корка.Вече сме с ГК и вата и проблем няма :supz:Между другото преди 3г. санирах външно целия апартамент със 5см стереопор и определено има голяма разлика.Пак казвам , че не съм спец а човек който прави всичко сам от колата до къщата и жената. :-D
milen56 - специалист
Стените и таваните съм ги налепил с 3см стиропор.На стените върху стиропора съм наковал с винтове за директен монтаж гипс картон.На тавана след стиропора има налепени със строително лепило декоративни стиропорени плочи.
От вън съм със 6см фибран. Дограмата е рехау 70мм с троен стъклопакет. Отоплението е с адакс. И така вече 7 години.
Това е от мен и не мисля, че съм сгрешил.Само за едно ме е яд ( ама малко), че на стъклопакета всички стъкла са по 4мм, а трябвеше да са различни за по-добра шумоизолация.

Тема "За вътрешна изолация на панелен блок." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: