Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rossenboy - специалист
Поздрави на всички! Имам едно питане към специалистите или вече правилите го( не старило, а патило): иде реч за интериорни врати, най-обикновени, в панелен апартамент, боядисвани с блажна боя няколко пъти, а пък касите са метални. По ред причини не искам( а и не мога да ги сменя - много скъпо, трябва да се обличат касите, което ще стесни отвора, не мога да си харесам цвят и т.н.), та идеята е следната - да ги боядисам с авто емаил лак. Доколкото знам като си харесам цвят може да ми го сипят в спрей и така да си ги боядисам, защото искам да боядисам и касите. Въпросът е да махам ли боята с гореш въздух или само да защкуря старата боя( как да я разбера, че е добра за основа - в момента не се люши, стои си здраво). И още трябва ли да слагам някакъв грунд или основа преди това т.е. малко насоки в това( с автобои) боядисване. Благодаря предварително на всички за съветите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"Как да разбера.."
В този форум има раздел "боядисване и декорация", струва ми се там има всичко по въпроса. Даже и идентична тема.
rossenboy - специалист
n_a - във раздела,, боядисване и декориране" наистина има много полезна информация (шлаифане, праймери и т.н.), но точно тези въпроси не са ми много ясни. Не е нужно отговорът на въпросите ми да е
Стъпка 1: Правиш това и това
Стъпка 2: Сега правиш така и така
Достатъчно е който знае дори да ми посочи от къде да попрочета нещо което да ми изясни нещата.
Иначе всички раздели са много полезни и от тях съм получил голямо количество информация, затова питам тук, а не в някой бояджииски форум например. Благодаря на всички които си губят времето с понякога глупаво звучащи въпроси и се опитват да помогнат на лудите, правещи си сами ремонта :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ОК.
Първо, автоемайллак не могат да ти го пъхнат във спрей. Вискозитет и бла-бла, но не става. Юе си боядисваш конвенционално. вземаш малко валяче "велур" (за лак) и си боядисваш.
По второто питане. Щом боята е здрава основа, в смисъл, че не се лющи, си я оставяш. Измий първо с гъба със сапун (под сапун винаги се разбира сапун без оцветители, аромати и тн, сапун евтин за пране, домашен сапун), после мини с парцал коресилин. леко зашкурване не е излишно (и после коресилина). И боядисваш. Същото и с вратите. Обработката е една и съща, защото реално, основата е една и съща. Не дърво и метал, а блажна боя.
При боядисване с валяче няма нужда от разреждане.
Валячето го ползваш само един път.
rossenboy - специалист
Тук вече много благодаря n_a :gott: . Не знаех, че не може да се сипе във спрей. идеята със спрея беше да е по доброппокритието, но щом ще стане и с валяче пак бива. Отново благодаря! Лека, доходна и безаварийна на всички.
bisplus - специалист
Авто боите могат да се се слагат във флакони с единствената разрика, че в тях няма втвърдител но в твоя случай той не ти и трябва. За основа и по-добра гладкост може да си вземеш и шприц кит също във флакон, но първо трябва да ошкуриш боята докато стане далу-горе гладка, защото шприца на спрей не може да се нанесе на дебело. И след шкуренето следва- кореселин, шприц кит, водна шкура, коресилин и боя.
parvev - специалист
bisplus написа:
...........И след шкуренето следва- кореселин, шприц кит, водна шкура, коресилин и боя.
bisplus,работил ли си по описания начин?Короселина не служи за замиване преди боядисване,не пишете грешни съвети.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Какво става, ако се забърше с коресилин, защо си против?
escutcheon - специалист
n_a написа:
Шупва кита :lol:
parvev - специалист
n_a написа:
трябва да питаш преди да пишеш,прочети упътването на короселина или както Вие често пишите"питай чичко гугал" :!:
пп.за дане си губиш времето прочети http://www.orgachim.bg/pdf/bg/Koreselin-48.pdf

Тема "Ремонт на интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: