Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gibson58 - специалист
Мараба,
Имам една елка която ми е много удобна ,но спря да работи.Отворих я за да и хвърля 1 око (не че много разбирам) и видях 2 неща, отлепената жичка на соларната клетка.Даже не съм сигурен дали не я отлепих аз,защото я пипнах съвеем лекичко за да видя дали не е нещо разпоена, и тя щръкна.Другото е това изтритото на платката.Дали може да се поправи това,защото явно не е за поялник :lol: ?

Изображение

Изображение
fox_vt - майстор
Да не си я мокрил тая елка :lol: предлагам ти два варианта първо минаваш със спирт и клечка за уши цялата платка откъм пистите и второ след като запоиш кабелчето към солара смени и батерията и най вероятно ще тръгне машинката :wink:
gibson58 - специалист
fox_vt написа:
Да не си я мокрил тая елка :lol: предлагам ти два варианта първо минаваш със спирт и клечка за уши цялата платка откъм пистите и второ след като запоиш кабелчето към солара смени и батерията и най вероятно ще тръгне машинката :wink:
То няма как да се запои,предполагам се лепи с нещо,защото повърхноатта където се "допира" жичката е някаква много гладка и прилича на огледална.
fox_vt - майстор
Мдам не бях погледнал първата снимка солара го пиши бегал а за дългите години работа си е заминала и батерийката смени я и трябва да тръгне но ще караш само на батерия.
gibson58 - специалист
fox_vt написа:
Мдам не бях погледнал първата снимка солара го пиши бегал а за дългите години работа си е заминала и батерийката смени я и трябва да тръгне но ще караш само на батерия.
Между другото ,като притисна жичката на солара и елката тръгва и без батерията.Ако има начин да се "залепи" жицата към солара ще си бачка ,но не съм тех.лице и нямам идея дали може изобщо да се направи.
inspo - майстор
Има начини за залепяне.
Единия е да си купиш електропроводим лак или лепило - нещо такова ЛИНК
Другия да пробваш да си го направиш сам като смесиш моментно лепило с графит или ситни алуминиеви стружки.
Поразрови се и ще намериш има писано по форумите.
fox_vt - майстор
gibson58 написа:
fox_vt написа:
Между другото ,като притисна жичката на солара и елката тръгва и без батерията.Ако има начин да се "залепи" жицата към солара ще си бачка ,но не съм тех.лице и нямам идея дали може изобщо да се направи.
Това показва че батерията е изтощена и тока идва само от солара освен със електропроводим лак можеш да го залепиш със обикновенно лепило или поксипол-допираш кабелчето както е било притискаш леко и нанасяш лепилото или поксипола отстрани на жичката като внимаваш да не влезе навътре между двете повърхности.
puh4 - специалист
inspo написа:
Има начини за залепяне.
Единия е да си купиш електропроводим лак или лепило - нещо такова ЛИНК
Другия да пробваш да си го направиш сам като смесиш моментно лепило с графит или ситни алуминиеви стружки.
Поразрови се и ще намериш има писано по форумите.
Това лепило може ли да лепи лентов кабел?
gibson58 - специалист
Залепих я с моментно лепило и стана екстра \:D/
Само ще и сменя батерията ,че като няма светлина не работи.Мерси на всички за помоща.Спестихме малко боклук на България...

Тема "Може ли да се поправи елка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: