Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
elanmorin - напреднал
На картинката съм се опитал да нарисувам за какво става въпрос.
Значи това са около 4 помещения които са покрити с общ покрив - два гаража, съпътсващи помешения - не е къща.
Линиите в сините цветове са гредите. Кафевите са стените - отпред погледнато това са два гаража, които са разделени със стена, но покрива е общ.
Става въпрос за левият гараж. Това е стар строеж, с груби греди не са прецизно направени. И тая общата постройа продължава и на дължина.
В зелено съм оградил все едно гаража който ме интересува.

Какво би било най удачното решение, може ли да се преустори тази част от покрива без да се нарушава останалата.
Аз си мислех значи така - да се вдигне тухла над стената която разделя гаражите до върха на покрива. От задната страна също така, так също има стена. И тази част от покрива да се направи по подобен маниер както е била, но с нови материали.
Също да се отвори и прозорец отгоре или по скоро ще да е в преднача част.
Покрива е от дъски и керемиди.
Мислех и за бетонна плоча и как изобщо може да стане.
От голямо значение е и колко пари ще глътне ориентировъчно, и всъщност точно това ме интересува да си изясня дали има смисъл от цялата работа.
Без водоравните носещи греди може ли да се изгради ( това заради прозореца ). То всъщност някои от тях не носят нищо.

Изображение
mladkal - майстор
Колега, поправи си поста...Онагледващият ти мат`рял не се вижда...
Инак -няма невъзможни неща...Въпрос на пари, труд и желание...(а те вървят в някаква си странна комбинация)

Тема "Преустройсто на част от покрив - моля за идеи и съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: