Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stelaartoa - специалист
Здравейте.
Коритото на мивката е от един стар модел,покритието е бяла алпака,а отдолу е чугун предполагам. И дъното вече се е олющило и ръждясало,както и част от стените.
Питанката е как може да се пооправи това,на първо четене се сещам за внимателно пришкурване ,кит и автоемайллак 3-4 слоя...
Но ако има и друго решение,нямам нищо против да опитам и него.
Подмяната не става,понеже съм под наем и хазаите не щат да поемат разхода...
piron45 - майстор
Това бялото по чугуна не е "алпака", а емайл. Не съм чул за друг начин да се ремонтира освен с нова мивка.Една порцеланова мивка е около 40-50лв от по евтините модели.
stelaartoa - специалист
Да,прав си,неправилно съм казал "алпака",емайл си е. Само че аз не питах как да възстановя емайла,а как да маскирам ръждясалото .
VLADO66 - майстор
Някъдe из стр.хипeрмaркeти мaй Бриколaж глeдaх спрeйовe зa попрaвкa нa вaни.Нe слaгaй кит ,aко внeзaпно го полeeш с врялa водa щe сe вдигнe.Друг вaриaнт e Протeктa,aко боядисвaш цялaтa мивкa трябвa дa я мaтирaш с финнa шкуркa.
svetoslavoff - специалист
Аз също съм виждал в Бриколаж, мисля течен емайл го водеха. Прецени за каква площ ти трябва. Ако ти не си я повредил, този хазяин заслужава да му я нахлюпиш на главата
stelaartoa - специалист
:) Как да съм аз,като съм от 2-3 месеца тук ...
Ще ида да поогледам тези неща из стр.хипермаркети. Благодаря за съветите на всички.

Тема "Възстановяване на ръждясала мивка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: