Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
inkovsv - специалист
Здравейте съфорумци!Дайте акъл ,как се разполагат ръбохранителите при шпакловане на връх.
Прилагам схема за по-ясно.

Прикачен файл

Scan-120523-0001.jpg
Scan-120523-0001.jpg (18.28 KиБ) Видяна 2691 пъти
torbalan - Дървен философ
аз края на ръбохранителя не го режа перпендикулярно, а под ъгъл 45 градуса
така двата ръбохранителя стигат до върха на ъгъла и не си пречат един на друг...

не знам обаче дали е правилно... :)
EDI - майстор
И аз така ги правя, но режа на 45 градуса само металната част, а мрежата я оставям права от ръба на скосяването, така се застъпват мрежите на лайсните.Ако няма мрежа, на 45 градуса, да могат да оформят троен ръб при сглобката, като върховете се събират един до друг, без да остава разстояние.малко повече предварително мерене и проби иска, но става идеално.
inkovsv - специалист
Благодаря.Не се ли получава много остър връх по този начин.Мислех си двата хоризонтални
ръбохранителя да бъдат от един,който да го прегъна,а вертикалния да бъде зарязан на 45.
Не знам дали ще стане така и как ще изглежда.Ще пробвам и по двата начина.
Илиян Илиев™ - майстор
Глей сега.

Ако това от схемата ще остава така, без никакво покритие, не го прави със зарезвания на 45 градуса. Ще се набоде някой задължително.

Такива зарезвания се правят над човешка височина. Примерно над 2.20 метра за всеки случай. От тази височина нагоре е прието, че ако някой си удари бечората в ръба то той би трябвало да е професионалист с договор и здравна осигуровка против злополука на работното място.

Ето ти няколко идеи за безопасен завършек на такъв ръб. :wink:

http://www.ebay.it/sch/i.html?_nkw={paraspigolo+acciaio}

Тема "Оформяне на връх с ръбохранители-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: