Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikogargov - специалист
Здравейте колеги, понеже сега съм на тема ремонт на къщата ми в село ще ми са нужни доста кв3 дървен материал. Като се започнат от ребра, греди, летви та дори и от дъски, тъй като не мога да сметна много добре и точно материала, понеже не знам какво ще изкочи в етапа на работа, а и скъпия материал от дъскорезниците 275 лв. на кв3 съм решил да си направя сам банциг за /бичене/. Събрал съм всичките материали които са ми необходими, но не мога да си намеря подходящия мотоир, а тои е 2.2кВ МОНОФАЗЕН понеже нямам трифазен ток, и затова залагам на най-мощния монофазен. Мислил съм и за бензинов мотор с 5к.с. но все още не съм се решил. Мисълта ми е дали ако например взема 4кВ трифазен и го пусна на монофазна мрежа ще ми върши работа за това което искам да сътворя. Знам, че мощноста и оборотите падат по този начен но незная точно с колко и за това пак залагам на най-големия възможен мотор които може да се подкара на монофазна мрежа. Благодаря предварително на отзовалите се.
stoian64 - специалист
2.2 киловата монофазен ще е достатъчен за банциг.Още повече,за лични нужди.Успех!

…Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Иречек -1881 год.
bogomilZ - специалист
откажи се навреме преди да си направил ненужни разходи - купувай от дъскорезницата - ще ти е по ефтино
nikogargov - специалист
Дано да не се набутам както казваш но на мен само мотора ми липсва вече [-o<
igt - специалист
Давай смело, но много внимавай при работата, вземи си и лепачка за лентите, направи си на плота и един подвижен ограничител - водач за размера на това което бичиш. Ако искаш гладки дъски ти трябва и абрихт.

Тема "Хоризонтален банциг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: