Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kavi67 - специалист
Не намерих подобна тема,затова отправям подобно запитване.....Миналата година поради кратките срокове на който бях принуден,трябваше да преобразя стая за скорошно ползване - боядисах я с декоративна латексна боя на Kraft.Самата стаята,е на 2 годишна здрава вароциментова мазилка,добре изпердашена/финосана,и реших набързо да я преобразя.Но,така или иначе си остана недовършена,поради отпадане на въпросната необходимост!Сега реших да и нанеса влачена мазилка(дали силиконова,или полимерна не съм решил?) с едрина на зърното 1мм,но не знам дали е необходимо да премахна по някакъв начин латекса!Според вас,дали е необходимо премахването на латекса за да се получи добро слепване на новоположената мазилка с основната хоросанова,или латекса не представлява съществен проблем???
kavi67 - специалист
И к'во прайм ся....четем пък акъл не даваме :cool:
VLADO66 - майстор
Отговарям ти веднага.Ако боята е със сатенен ефект може да имаш проблем.Мазилката трябва да е в същия тон като боята тъй като същата ще прозира,особено при тази зърнометрия на мазилката.
kavi67 - специалист
Благодаря за отзивчивостта!Цвета определено ще бъде същият(или почти същият),най-много да се разминава с няколко тона '+' '-'.Притесненията ми сега,клонят към този сатенен ефект за който казваш!Как да разбера дали е с 'такъв' ефект,поне на опаковката заводът производител не споменава за подобен екстра?Дали за по сигурно,да не зашкуря/надраскам самата боя,с нещо?
VLADO66 - майстор
При сатенения ефект боята лъщи като блажна.Проблема може да възникне с нанасянето на мазилката-няма да се задържа на стената и ще я събираш по пода.

Тема "декоративна мазилка върху латекс ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: