• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
fbr - майстор
Дойде време да се почистят дограмите, тъй като вече ще се обитава, но се оказа че на външната част дограмата, разположени на южните части на апартамента, не могат да се изчистят. Късат се на мънички парченца, а при търкане с топла вода пада боята, но не и самото фолио на лепенките, С вътрешната част, и северните дограми проблеми няма, но южните явно са прегорели, и определено трябва да има някакъв чалъм, или химия за премахване на тази лента.
galin56 - специалист
Здравейте,
Понеже съм в преговори и до другата седмица се надявам да купя един апартамент, който е от до за ремонт, и в скоро време ще му сменя и дограмата винаги съм се чудил защо някои хора не си отлепват тиксото/фолиото от дограмите. Има ли причина за това нещо. Тези лепенки не ги ли слагат само за транспорта и съхранението в склада. Питам защото това е масово явление, а поне аз не мога да си обясня защо веднага след монтажа не са махнати и лепенките?
toni_g79 - специалист
Оставят ги с оправданието,че при обръщането да не се цапала дограмата.
stiv1961 - майстор
То и на лепенката си го пише, но доста хора забравят.. Желателно е да се махне веднага след ,,обръщането " на дограмата с цел да не се зацапа с материала, с който се подмазва.

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (71.72 KиБ) Видяна 31791 пъти
galin56 - специалист
Да де, ама аз не говоря за първите дни когато още не е измазано покрай прозореца. Виждал съм много пъти вече на готов прозорец и лепенките си стоят със седмици, че и с месеци. И то на много места. По си им харесва с лепенките ли, друга причина ли е, незнам. Питам да знам и аз дали да ги махам веднага или да чакам известно време.

Благодаря ти за отговора, отговорил си още преди да си допиша въпроса. ;))
stiv1961 - майстор
Как мислиш, ако искаш ги остави, нооо после ще имаш проблемите на fbr
radius - майстор
Защо хората си държат дистанционното в найлонче ?
За да може след 10 години като си хвърлят телевизора, дистанционното им да е като ново :)
lyubohar - майстор
Дистанционното в найлон няма да издържи дълго.
Гумата с течение на времето изпуска някакви газове и ако не се проветрява
отнякъде,се затлачва вътре и на боклука.
Та на въпроса:
Аз ги забравих тези лепенки не с месеци,а с години. :mrgreen:
Сега с голям зор сина ми ги изстърга със шпакличка за винетки.
Почти няма поражения.
lecki - специалист
И мен ме чака същата процедура че ги забравих една зима :axe: , лошото е
че е цветно и фолиото не е дебело, четох че с газ/керосин се махали добре :?
  • 1
  • 2

Тема "Чистене на PVC дограма от прегорели защитни лепенки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: