Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
Здравейте на всички, реших в един коридор да наредя малко ламинатец. Коридора е с размери 5м. на 2,20 метра (е гати на някои дневните им са толчави). както и да е, пода е няква стара замаска която е боядисана с блажна боя, тва как да е, обаче явно някои се е учил да прави замазка и си има вдлъбнатини и издатини, като разликата между тях е около 3-4-5мм макс , имам един нивелир 150см като го сложа да легне на пода и по цялата му дължина на 2-3 места дето опира другото се явява с около 2-3-мм по ниско, казвам това за да добието ако може малко представа за какви разлики става дума. Първо мислех да направя със самонивелираща замазка, да ама нивелира показва че ако я излея всичката ще се изтече в единия краи понеже от едната страна до другата има 3 см разлика в наклона, тва по късата страна от 2,20м. по дългата дето е 5 метра не съм мерил и не смея хахаха. Даите някъкво просто решение, едни ми викат с фибран 1 см за него има мяст,о няма да се вдигне пода, дори щае доиде на точното място с стаите, но пък такъв фибран така и не намерих, наи тънкия е 20мм. Оня ден обаче в Алати скивах стиропор на листове има няма 40 ст на лист с дебелина 10мм. Седя и си мисля тоя стиропор е по мек, ама е мек на малка площ, там където има издатини ще се смачка и ще улегне, в коридора няма нищо тежко като гардероби и прочие, една сушилня само, антре което е закачено за стената, малко скринче и тва е. Кво ще кажете дали ще стане със стиропор или такова нещо не се подлага под ламинат. Отворен за нови прости идеи, само не ме караите да псукам маики да правя замаски и прочие, не съм по тая част, по на две на три нещо :) няма да живея с орлите че да става всичко вечено :)
cvetanmu - специалист
Кухнята и коридора съм ги направил така - 2 см фибран и отгоре ламинат.
Седем години нямам проблем с улягане.
pif4o - специалист
2 см ми идва много дебело, на 2 от вратите ще е Ок ама на останлите 4 ще е високо с 1 см, всъщност..... ако не намеря алтернатива може би ще мина на тоя последен вариант с 2 см фибран.
докера - специалист
Има подложки за ламинат от нетъкан текстил или полиетилен на шупли на рола , с дебелина 2-5мм. Има и подложки от фибран-0.5 на 1м листи, които са от 3-10мм, до колкото си спомням . Текстилната полагаш отдолу , а в-у нея другата и неравностите няма да са проблем . Долната ще обере неравностите , а горната ще е за изолация основно, но за по-големите неравности ще помага и тя.
Поразгледай това...

http://parketensviat.com/%D0%BF%D0%BE%D ... %B5%D1%82/
Или отиди в който и да е магазин за паркет - там ще ти обяснят и покажат :wink:
reevil - специалист
има фибран 1см, потърси и ще откриеш!
принципно е за обръщане и няма твърдостта на подовия, но пак е доста по-добре от стиропора.
pif4o - специалист
Отрепах се да го търся и никъде няма, на едно място ми казаха че завода които бил в Бг фалирал, на друго дадоха малко повече надежда " завода е в профилактика до края на месеца от 1 ви октомври ще има, изчакаите" цена 1,90 за лист което ми е супер :) ама да видим наистина ли ще има. Искам да е 10мм щото ще изравни всички врати (стара къща ко да праиш) а тази която продават за ламинат фибранова от нея наи дебелта е 5 мм, мога да сложа два слоя, но коридора е 12 квадрата с касите на вратите и ще ми легне 50 кинта, с обикновения фибран 30 лева, хм 20 кинта разлика маи нема смисъл да чакам да се циганя и да се занимавам, в Домнко намирам по 2,20 лева листа за фибран за ламинат 5мм на размер 120 на 83 ще ми тряват 12 листа на два слоя начи 24х2,20=50 лв. Маи темата приключи, всъщност целта повече и беше правилно ли съм се ориентирал към фибрана и стеропора , сега остана изпълнението. Благодаяря на всички взели участие :)
п.п. А това не става ли ? http://markita.net/termostren-1sm-106001250.html
reevil - специалист
М/у другото тази фибрановата подложка за ламинат я бях намерил и за 1,35лв за плоскост, която идва точно 1квадрат.
поне на външен вид и натиск изглежда същата като тази от над 2лв
докера - специалист
Аз във Варна поне в два магазина за паркет съм виждал пакети с подложен фибран по 10мм. Тъмно сив , почти черен на цвят .
И това , което показваш , става.
pif4o - специалист
Да не е било одавна, щото аз сега по малко от 2,20 не я намирам, това е наи евтино за този размер (поне на първо четене в гугъл), а за тази от линка какво ще кажеш аз си мисля че и тя ще стане на същия принцип е правена като и четох характеристиките само дето е жълта :)
pif4o - специалист
докера написа:
Аз във Варна поне в два магазина за паркет съм виждал пакети с подложен фибран по 10мм. Тъмно сив , почти черен на цвят .
И това , което показваш , става.
И аз чета по саитовете че тоя фибран подложен такъв тъмно сив го има на 3-5 и 10 мм но в Пловдив поне където обиколих намирам макс 5 мм.
Явно ще трябва още обикаляне :)

Тема "Съвет за подложка на ламинат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: