• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Genesis - специалист
Здравейте.
Тази година не ми се иска да влача миялната в мазето (много валчене и много разглобяване) с цел да я предпазя от замръзване. За това иккам да попитам какво или как да направя за да обезопася съдомиялната от отрицателните температури.
Благодаря.
bigdragon - майстор
Сега се замислих по въпроса и ми дойде следната идея:
Откачаш маркуча за чиста вода и с помощта на фуния или друго, пълниш водният тракт с наситен разтвор на сол за регенерация на йонообменната смола.
Солта е натриев хлорид и разтвора ще замръзне при температури, които са непознати по нашите географски ширини...
Относно корозията, миялните машини са предвидени да работят с химически активна вода.

ПП Ако имаш аквастоп на маркуча, ще трябва да измислиш някаква гимнастика, за да го заобиколиш. Тука вече зависи какъв модел ти е машината...
рулом - специалист
.
Последна промяна от рулом на пет ное 30, 2012 11:14 pm, променено общо 1 път.
Genesis - специалист
С маркуча няма как - има клапан. До колкото знам няма как да я продухам, кат пералня. За това си мисля дали няма да стена да и спра водата да и понапълня казана с незамръзваща течност и после някак си да я накарам да изпомпва, за да може като остане в нея течност тя да е незамръзваща.
Между другото съм питал това в сервиза и от там не можаха да ми кажат точно решение.
tysonlkr - специалист
Помисли ли за отопление на помещението в което е миялната :? Да не замръзне водата температурата не трябва да е под 0 градуса :idea: :lol:
шоп - майстор
Най-ниската точка е помпата и евентуално филтър до нея( ако има)
Взимаш клещи и отверка и махаш гуменото съединение. Източваш водата и си готов.
Принципа е същия както при автомобилите когато трябва да се източи антифриз, а няма кранчета
Поздрави
gogata1987 - специалист
Понеже и мен ме чака същата процедура, се замислям дали не мога с прахосмукачката за мокро почистване да изсмуча водата? Може малко идиотски да звучи, но ми се струва лесен вариант.
рулом - специалист
.
Последна промяна от рулом на пет ное 30, 2012 11:13 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Ако сте разглобявали съдомиялна, ще видите, че по-просто нещо няма. Помпа, нагревател , програматор и свързваща араматура. Свалете капака и преценете сами:-)

Тук някои колеги повече време им отне да пишат, а не да действат
Успехи.
рулом - специалист
.
Последна промяна от рулом на пет ное 30, 2012 11:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Зазимяване на съдомиялна машина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: