• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dimitar.z - специалист
Откакто стана по-студено, забелязах теч от казанчето на тоалетната дължащ се на съответения конденз по стените на казанчето. Температурата на водата, която е влиза е около 6 градуса. Да, за жалост няма изолация и е много неприятно.
Някакви идеи как да го изолирам отвътре? Стиропор залепен със силикон дали ще стане? Дали трябва да изолирам само стените или и дъното? Всъщност ако някой има снимка на фабрично изолирано казанче, би било най-добре да се види как е направено.
Благодаря за съветите Ви.
VLADO66 - майстор
А да не би нивото на водата да е високо и леко да прелива :?
dimitar.z - специалист
Не, нивото е нормално. Конденза от външната страна е около 3/4 от височината на казанчето, колкото е нивото на водата.
Правил съм опити - като спра отоплението в банята за 2-3 дни и няма конденз. Но при отопление и тази ледена Витошка вода, конденза е налице.
infomar
Защо не го смениш с готово, едва ли ще го направиш толкова качествено:sad:
-----
Vidima предлага на пазара ново тоалетно казанче - SevaDuo, позиционирано в ниския ценови сегмент. .........Благодарение на стиропорната изолация е предотвратено неприятното образуване на конденз. Изолацията играе роля и на шумоизолатор. .......
--------
http://www.bagira.bg/3567/%D1%82%D0%BE% ... 0%B8%D1%8F
Последна промяна от infomar на ср яну 02, 2013 11:07 am, променено общо 2 пъти.
velsi - Почетен майстор
Прави се. Аз съм виждал да се продават пластмасови казанчета с такава изолация отвътре. Представлява тънка стиропорена изолация, около 4-5 мм, залепена от вътрешната страна. Питащият би могъл да използва Депрон. Остава въпроса с какво ще го залепи качествено. Ето и нагледно:

Прикачен файл

3271_8.jpg
3271_8.jpg (63.75 KиБ) Видяна 10324 пъти
novgradski - специалист
Идеята е добра.Аз "стиропорените" ъгли лепя със акрилен силикон ,би трябвало да стане и с "AQUA",а и на снимката сякаш се вижда капка излязъл силикон.
dimitar.z - специалист
А на дъното дали има изолация? Или само по стените. Не мога да видя на снимката.
velsi - Почетен майстор
Според мене има. Вгледай се внимателно в кръглия отвор на дъното.
mir4oto - специалист
Мисля, че някъде бях виждал листове пореста гума, с нея и малко лепило би трябвало да стане. Има и друг вариант но е голяма занимавка
dimitar.z - специалист
А какво да е лепилото? Все пак нещо по-бързо съхнещо, поне само ден без казанче да изкараме :!:
  • 1
  • 2

Тема "Конденз на тоалетно казанче - изолация Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: