Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте! Искам да попитам относно боядисване с латекс. Задължително ли е нанасянето на грунд в/у шпаклованата стена. Ако е така какъв грунд да бъде? Още нещо - можете ли да ми препоръчате марка латекс,който е с добро покритие и на приемлива цена. А също така ми дайте съвет относно тонирането му. Има много голям избор по магазините и може би опитът все пак е определящ.
masteradmin - майстор
Тези грундове хич не ми харесат - стената става твърда и глатка като бутилка. Незнам дали си се опитвал да боядисваш бутилка с латекс. Най-добре просто разреди латекс в един съд с вода и това го използвай за грунд.
Благодаря за отговора. А какво е мнението ви за т. нар. "дишащи" латексови бои.
HD - специалист
1. Изобщо не слагай грунд върху шпакловката (между другото това вече е обсъждано в други теми, затова ползвайте търсачката) - правиш си известно количество латекс малко по-разреден с вода и това ще ти е грунда, както е казал колегата. После минаваш още веднъж, най-много два пъти отгоре и готово;

2. Латекс с добро покритие и на добра цена - Faust e твоя латекс тогава :cool: - в къщи апартамента си го боядисах с Фауст, много добре покрива, и е май-евтин от всички останали, само че то не е баш латекс, ами се води дисперсионна боя (съответно дишаща, нали е на варова основа), защото такова понятие дишаш латекс няма, латекса запечатва и съответно не може да бъде дишащ.
Недостатък на Фауст-а е, че малко цапа, т.е. от варта явно, така като тръкнеш по-силно с пръст и малко остава бял отпечатък по пръста - един приятел ми каза в тая връзка пък, че в тях си бил мазал с Фауст, само че му добавил оцветител и вече не цапал, колко е вярно обаче - не знам.
masteradmin - майстор
Според мене повечето български латекси са супер. А тези вносните които са на цената на българския са като пресечен латекс. Купих някакъв немски - хич неми хареса пълен буклук. Най добре си купи български - ако не го оцветяваш най добре Дисповит (от него сам най доволен)

Тема "въпрос за латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: