Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
blue_g - специалист
Здравейте форумци,
имам бензинов тример на Райдер модел RD-GBC02. Дали би могъл да я приспособя да се използва със свредел за правене на дупки за колове? Прътът може да се разглобява и да се демонтира от двигателя. Държи се на 4 шестограма. Вероятно ще е необходимо да се изработят някои конструктивни детайли на струг и да се напасва на самата машина. Някой от вас правил ли е нещо подобно?
Благодаря предварително ;o)

Прикачен файл

untitled.png
fox_vt - майстор
Може и да може но ще трябва редуктор че оборотите са високи.Нз как са оригиналните машини за дупки но мислил ли си какво ще се получи ако попаднеш на камък или жилав корен.
blue_g - специалист
Мда, така е....прав си
Вероятно ще приспособява нещо.... :?
професионал - специалист
Навремето се правеха от Дружба. Май вуйчо ми имаше нещо подобно на село. :?
stivemaster - майстор
Трябва ти междинен червячен редуктор ,към който да монтираш двигателя от едната страна ,а от другата да направиш захват за свредлото .Сложно ,не е много аматьорско (дано не те обиждам) всичко това,пък и да намериш втора употреба 1/40 компактен редуктор ,ми се вижда "кауза пердута" ,щото за нов ще е около 400лв по добре си купи направо такава машина http://www.vitolux.com/product/266/moto ... -51cc.html
kabel96 - специалист
Звънял съм на всички вносители на тия китайки които знам и нямат целия редуктор на склад тука.Иначе вътре частите ги имат за резерва и са около 30 лева всичките.Иначе ако някай има или може да ми намери само свредела от дружбите и уралите нека се обади.Почерпката гарантирана.
Последна промяна от kabel96 на пон мар 11, 2013 12:59 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
А защо червячен редуктор той предава движението перпендикулярно на оста.Единичен планетен редуктор би трябвало да свърши работа но трябва да се знаят оборотите след двигателя.Иначе е компактен и спокойно може да се монтира без много преправяне.
stivemaster - майстор
Ами защото трябва да се свалят от 3600 на 60-100 оборота.
MASTER - специалист
Изображение

Изображение

Това са ръчни инструменти за копаене на дупки за колове, не знам как се казват в България, но работят бързо,просто и лесно.

Аз съм копал дупки със свредел на прикачен инвентар на трактор, но пръста от дупката след свредела пак се вади с тези инструменти.

А да се направи свредел от тример - една идея по лесно е е от това да се направи космическа совалка от стар москвич.
MASTER - специалист
Не, копае всичко - пръст,пясък,чакъл.
Освен ако не излезе отдолу бетон или голям камък. Тогава трошиш с къртача и продължаваш.

До метър и двадесет дълбочина се копае с песен, с малко мъка и до метър и петдесет може да се стигне

Тема "Приспособяване на бензинов тример като свредел за дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: