Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
alex63 - специалист
Майстора ми даде една цена( съпруга ми я прие) след като му бях дала чертежи в 3D и ясно и картинно обяснила как да се отварят вратичките на горния ред.Исках да се изнасят успоредно на реда и нагоре, но толкова колкото аз искам.
Преди два дни го посетих и се оказа, че ми сложил някакви амортисьори които не отварят дори до край вратата!!!

Като се разфучах ми каза, че имало само на Блум и били много скъпи.Ама никой не е казал колко скъпо е скъпо за мен казах му, че искам много неща да не са от най-скъпите, но на това държа защото не съм висока и трябва да се отваря толкова колкото искам, а не само до край.Няма за една сол като бръкна да търся стол да затварям вратите!
А за Блум ми поиска 480 лева отгоре само за пантите и естествено съпруга ми отсече-забрави!

Та питането ми е има ли такива кито отварят вратата на 90 градуса, но толкова колко аз искам и на коя фирма са?

Предварително благодаря!
dadko - майстор
alex63 написа:
след като му бях дала чертежи в 3D и ясно и картинно обяснила как да се отварят вратичките на горния ред.Исках да се изнасят успоредно на реда и нагоре, но толкова колкото аз искам.
Е- колко? Освен да обясниш и на нас така, както си обяснила на майстора, за да можем да дадем отговор, че нещо не става много ясно. Иначе- освен на Блум- има качествени механизми и на Hafele, Hettich, които също не са евтини, де, както на Blum
alex63 - специалист
VLADO66 написа:
Ъ-ъ-ъ :? http://m.youtube.com/results?q=amazing% ... n%20design исках да кажа Blum Aventos
Сори не разбирам какъв съвет ми даваш при положение, че при разцъкване излизат едни голи маНдами дето едва ли ядът готвено, ами само чипс....

Та авентос... и какво?Няма ли други освен тях които са адаптирали цените по Бг стандартни заплати, щото тия от Авентос са по ИврИпеЙските.... ЗЕРПЛАТАМИ...
Делян - специалист
Aventos HK
Прикачен файл:
153-kuhnia.jpg
Около 50 лв комплекта (поне миналата година). Е няма отваряне докъдето искаш, но вземаш ограничители за 70 градуса отваряне (мисля че толкова се водеше).
VLADO66 - майстор
Съжалявам ако виждаш нещо което не виждав аз обаче явно мобилната туба прави някаква каша на обикновенната версия.
mitron - специалист
Здравей аз мисля че това е твоя механизъм и е на прилична цена около 12-15 лева броя http://www.rali-m.com/clap.pdf лесен за монтаж има и реглаж за сила на задържане на вратата ако е тежка се слагат 2бр.
маречков - специалист
Добре де, тоя майстор що не отвие двете видии от амортисьора и не ги тури там, до където стигаш? Какъв е тоя механизъм за тая врата, за тея пари не знам, но за 480 и аз ще покажа :finga:
На моята кухня имам една такава врата и преди за завия опората на амортисьора, турих жената отдолу и до където стига там го завих.Ти ли не обясняваш, майстора ли не разбира? Общо взето кухнята се прави според жената. Тя си казва кое къде да бъде и как и е най - удобно.

Тема "Съвет за механизъм за горен ред." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: