Здравейте на всички, доиде време в апартамента на баща ми да махнем старото остъкление което е на 40 години и да пооправим терасата че и без това тече от горе от комшиите. Терасата е 3,60м на 60 см. етаж 3 ти дясно
Та след премахване на остъклението сега следва да изградим двете страници с итонг блокчета, също така ще пуснем и по един зъб от пред около 20-30-40см, и отвора за дограмата ще остане към 3 метра. Въпроса ми е следния, как можем да осигурим по голяма опора на дограмата, предвид това че блокчетата от пред ще са максимум 7,5 см дебели, дори наи добре да са 5 см. Дограмата ще легне на парапета и ще се хване хубаво но отстрани на този итонг какъв е начина да осигурим здрава връзка. Още нещо, от горе за да не ни тече от комшията мислим да сложим сандвич панел, гледам съседни тераси така са ги правили. Което автоматично прави захващането на дограмата горе невъзможно, тоест ще трябва да разчита само на странично и долно захващане а горе..... ми се ще да ударим и един ред тухли 5 см върху дограмата но как и за какво да ги захвана????? към тавана не става че е сандвич панела, а към дограмата?????
И освен сандвич панела има ли друг вариант за подложка под горната тераса без да ни тече на нас???
Въобще как е правилно да се направи, че мани другото ми хората с изолацията напредват и скоро ще стигнат до нас и трябва да е готово за да я облечат.

И освен сандвич панела има ли друг вариант за подложка под горната тераса без да ни тече на нас???
Въобще как е правилно да се направи, че мани другото ми хората с изолацията напредват и скоро ще стигнат до нас и трябва да е готово за да я облечат.