Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MarSim - напреднал
Здравейте, майстори!
Имам малко особен проблем и питане. Дано да успея да кача снимките...
Прозорецът на дневната е с права и извита част - с тъмната дограма на първата снимка. Цялата е разсъхнала се и трябва да я смениме. Но се оказа, че съществува проблем - вижте какво се е получило на долния етаж. При извивките се слагали задължително колони, които в случая (профил Рехау) са 10 см. За да се направят отваряеми всички крила, дограмата и колоната стават 26 см, с което страшно се намалява светлата част и стъклата стават като бойници. Правихме проект и да се намали броят на частите - вместо 5 да станат 4, но отново е много грозно.
Можете ли да ми предложите друга марка дограма (PVC) или да опитаме с алуминиева? Където се обадих нещо не изпитват желание да правят подобен прозорец.
А имаме идея като спечелим от тотото да присъединим към хола и кръглия балкон, който се вижда по-добре на втората снимка, защото за нищо не може да се използва. Там работата е дебела - освен извивката трябва да се изгради и част от тавана, да се изолира и т.н.
Моля ви, майстори, дайте ми съвет или ако някой се заеме да прави подобно нещо да ми пише на лични...

Прикачен файл

fot1.jpg
fot1.jpg (100.18 KиБ) Видяна 2512 пъти

Прикачен файл

fot2.jpg
fot2.jpg (114 KиБ) Видяна 2512 пъти
velsi - Почетен майстор
Няма начин. За да се следва извивката, а тя е доста стръмна, трябва дъгата да се раздели на повече на брой малки рамки, които да се свържат помежду си посредством тръба и обръщачи. Независимо от марката на профила размерите са едни и същи. Само тръбата е Ф50. И от алуминий да го направите пак остава този проблем. А за какво ви е да правите всички крила отваряеми?

Прикачен файл

Clipboard04.jpg
Clipboard04.jpg (163.21 KиБ) Видяна 2486 пъти
rendo - специалист
Тук на Бул. В Левски в една кооперация го има същотото нещо и там е извито стъклото, но не е отварямо.

Ако искаш да е готина извивка можеш да се обърнеш към някоя от фабриките за стъкло в софия. Но ако държиш да е отваряемо няма как да стане без профили
MarSim - напреднал
Благодаря ви за мненията! Явно ще трябва отново да премислим идеята за ново остъкляване и да намерим накакъв компромис.
Ако на някой му хрумне нещо друго - много ще сме благодарни!
Поздрави!

Тема "Моля за съвет за дограма..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: