Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MamaMy - майстор
Търся идеи! Става дума за домашен хладилник. Нуждата е породена поради заболяване. Възрастен човек с диабет и склероза. Забравя кога е ял и може да яде през 15 минути. Отделно не помни, че има диабет и яде всичко. Става през нощта по няколко пъти и сутрин стойностите на захарта му са утроени. Няма как да махнем хладилника от там. В същото време не искаме да го дупчим. Имаме идея за верига и катинар, но нещо не ми звучи много издържано. :?
resistbody - майстор
Повечето (да не кажа всички) хладилници имат фабрични отвори с резби и от двата края за обръщане на вратичките, затапени са с пластмасови капачки, разгледай ги и помисли да захванеш някакви планки за тях за на които да сложиш катинар. Най-безболезнения начин, но всичко си зависи дали ще е удобно на вашият хладилник.
MamaMy - майстор
resistbody написа:
Повечето (да не кажа всички) хладилници имат фабрични отвори с резби и от двата края за обръщане на вратичките, затапени са с пластмасови капачки, разгледай ги и помисли да захванеш някакви планки за тях за на които да сложиш катинар. Най-безболезнения начин, но всичко си зависи дали ще е удобно на вашият хладилник.
Този съвет ми допада. Ще поразгледам в понеделник вратата и ще видя дали има възможност. :prayer:
VLADO66 написа:
http://www.steadygroup.com/bg-1245/%D0% ... H-301.html. :?
За съжаление VLADO66, това изисква пробиване на стената при монтажа. Не съм сигурен какво има там и дали няма да пробия камерата. Отделно, че изисква и отделно захранване. Другото е, че ще е трудно на домакинята през деня. Идеята е да се заключва само нощем. Като го измисля, ще пусна снимка. Едва ли само при мен се е появила тази необходимост.
Последна промяна от MamaMy на съб апр 05, 2014 11:24 am, променено общо 1 път.
Gadnyara - специалист
Помещението не може ли да се заключи?
В Икеа съм виждал предпазни ключалки заради малки деца, пак за хладилник. Може да се доразвие като за възрастен..

google
MamaMy - майстор
Няма как да затворим помещението. Всичко е на сводове. Всички тези закопчалки за малки деца си вършат работата при деца. Нашето "дете" е на 70 години и 90 кг. Едва ли нещо залепено с двойно залепващо тиксо ще го спре. Вярно, че акъла му е на дете, но това не му попречи да направи луди и разногледи всички сестри в болницата. Явно е бил голям беладжия като малък :lol:

И да дам отчет за свършената работа. Само една снимка е, но е достатъчна. Планката е закрепена на дупките за панти между двете врати на хладилника и камерата. Там си имаше и навити готови 2 винта с бели капачки. Върху планката съм нанизал термосвиваема шлауха за да не дере вратичките. Диска е от магнита на старо флопи.
Последна промяна от MamaMy на пет апр 11, 2014 8:49 pm, променено общо 1 път.

Тема "Търся съвет за заключване на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: