• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Стелко - специалист
колеги как най-добре се фугират тротоарни плочи? ние фугирахме със замазка (земновлажна) като добавяме и малко лепило флексово , но като че ли не е най-доброто ,след време се отлепят фугите

Прикачен файл

trotoarni plo4i.JPG
trotoarni plo4i.JPG (38.67 KиБ) Видяна 27774 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми, фугата е циментова и течна като боза...
Стелко - специалист
абе така правехме но много се цапат тия шарените плочи и настана едно чистене като в казармата ,та решихме с фугачи и замазка, ако знаете друг начин кажете че много такава работа имаме занапред
emil_v r - майстор
По- добро от твойта смес не съм открил и аз . След това обаче ги трамбовам и гланцирам яко с едно извито яко обло желязо , и не мокра с вода .
Пукат се ако няма бетонова основа , и не са лепени ссс замазка, няма как... .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Течната фуга не се сипва с мистрията.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вр. надигна ми веждите с таз бетонна основа. Изравнена, трамбована пясъчна основа, фугата наполовина пълна с пясък и допълнена с циментова фуга. През десетина плочки компенсационна фуга с асфалт. Не се пука, ми през 4-5 години някой разкопава за нещо.
Стелко - специалист
ей забравих да кажа че редим на пясък ,и аз все си мисля че е от пясъка , иначе са добре фугичките ама явно не е добре трамбован добре терена
rulom - модератор
При добре трамбован пясък редиш плочките.После забъркваш ситен пясък и цимент и с метлата разнасяш по всички фуги.Ходи се по плочките за да може да улегнат хубаво и плочките и фугата, ако трябва се прави още суха смес и се допълва, а сутрешната влага или дъжда стягат сместа.Течната фуга е измишльотина на българските майстори за по-бързо издаване на обект.Ако ти е за в къщи го направи като хората.
Не е ли трамбован пясъка отдолу, нищо няма да помогне.
Svezar - специалист
За да не пускам нова тема ползвам тази,значи наредихме плочите в двора и са фугирани с разтвор от цимент+мраморно брашно. Проблема е че "майсторите" малко са претупали фугирането и фугите са доста дълбоки което предполага задържане на вода и искам да им "вдигна нивото" само с циментов разтвор,въпроса ми е дали става само с цимент или има вероятност да се напука и изрони с времето !
VLADO66 - майстор
Взимаш някакво евтино лепило за плочки,в нето има кварцов пясък и стяга бавно.
  • 1
  • 2

Тема "фугиране тротоарни плочи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: