Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
unicata - специалист
Здравейте, купих си къща наскоро и ми останаха малко пари, които смятам да вкарам в изолация и смяна на дограмата. Реших да пробвам да кандидатствам за енергийна ефективност, но разбрах че това става само с кредит, вярно ли е? И друго питане: Смятам изолацията да си я правя сам, обаче до колкото разбрах за да кандидатствам по такъв проект трябва да представя фактури от фирма, а аз най-много да представя фактури за купените материали, няма как да представя фактури засвършена работа при условие, че сам ще си работя.
Та въпроса е мога ли да кандидатствам без кредит, само с проект който смятам да изпълня сам и къде се какдидатства,ще съм много благодарен ако някой който се е занимавал с това ме ориентира.
Благодаря.
ПП
не съм сигурен в кой раздел да пусна темата затова я пускам тук.
hidrazin - майстор
http://www.reecl.org/bg/
Не мисля че ща стане така, както си го представяш. Само с одобрен кредит. В твоя случай след като ще си работиш сам не знам дали въобще ще стане поне за закупуване на материалите. И то не от къде да е и не какви да е. За закупуване на климатици ставаше. Помощта е в размер на 20%. Реално е 10-16% в най-добрия случай. Останалото го изяжда банката. Трябва да имаш парите и като ти преведат парите веднага да погасиш заема. Иначе няма смисъл. Просто помощта покрива лихвите по кредита.
:partyman:
kuuuuuul - майстор
+1
Вече минах по този път,не става сам да си я правиш,трябва да е фирма и то одобрена за такива проекти.Вече ако си намериш такава да ти даде само фактурата е друго нещо.Иначе банката ще ти даде кредита, но помоща се дава при завършен проект(искат и снимки.)
ribnikolaevi - майстор
Преди 5 години минах по тоя път. Вке пак има някаква полза. За мен беше около 600 лева грубо това, което ми остана. За някой може и да са нищожни пари, но аз имах една среща за кредита, една среща да ми мерят и оценят дограмата отговаря ли на условията и едно погасяване накрая. Значи не повече от 4 часа. Надницата ми е била 150 лв на час, което не е толкова лошо.
Прочети подробности на сайта им - по-горе са ти го дали.

Тема "ФИнансиране енергийна ефективност. Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: