• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Търся един материал, от подобен се правят меките папки (не картонените). Жена ми иска да купя огромно количество кутии, в които да се сортират вещите ни. Купих 3 досега (6 лева) от Джъмбо. Като им гледам другите цени, ако си купя този материал на листове, разкроя го, нарежа и огъна предполагам ще спестя доста пари. Та, ако някой може да поскаже име на материала, или фирма, където може да се продава. Представлява някаква "пластмаса", полупрозрачна, тънка. Предполагам се продава на листове.
VLADO66 - майстор
Във Васкони във Дружба има двупластови хартиени пана от които се правят даже мебели-до входа има една пейка направена от този материал.
gechev - специалист
Мисля, че се казва винил. Пусни думата в търсачката. Прозрачен винил.
ribnikolaevi - майстор
Винилът дали може ад се огъва? В смисъл на ръка да се направи кутия от него, все едно е от картон?
VLADO66 - майстор
gechev написа:
Мисля, че се казва винил. Пусни думата в търсачката. Прозрачен винил.
Не е винил-баш си е ламиниран картон с клетъчен хартиен пълнеж.За да може да се огъва се използва специален нож.Има си и завършващи кантове.
8180 - майстор
Дали пък една снимка няма да проясни нещата?
Полека-лека отива на велпапе. Има и ПВЦ такова.
VLADO66 - майстор
Ето го материала https://www.google.com/search?q=reboard ... oard_1.jpg Сега видях цените и са малко плашещи :shock:
ribnikolaevi - майстор
Намам възможност сега да кача снимки, по-късно ще го направя.
ribnikolaevi - майстор
Ето снимките

Прикачен файл

P1120358.JPG

Прикачен файл

P1120357.JPG
radius - майстор
Това не е ли "пластмасов кашон", както предположи и 8180?
  • 1
  • 2

Тема "Търся материал, вероятно от рекламната индустрия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: