Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Тани - модератор
Смятам, че такава тема ще е полезна, защото доста често даваме съвети и укори:
"Защо не потърси първа в търсачката, а направо питаш?" и често отговора е "Търсих но не намерих"

Темата, както често се случва с полезните идеи, започна като офтопик в друга тема. Понеже бе отопик само за конкретната тема, но се вписва напълно в тематиката на форума, вместо да го трия, го отделих в тази тема .
Темата Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! доста се разрасна, затова я заключвам!
...
Характера на темата е такъв, че на практика са актуални само последните страници. Никой няма да прочете всички 2541 мнения . Всъщност излъгах ! Някой ги чете всеки ден - търсачката! Това я натоварва допълнително, което по принцип не е голям проблем. По-големия проблем е, че дава неактуални резултати при търсене!
ESPACE - майстор
Аз съм твърдо против да триеш каквото и да е. А това с обяснението за търсачката е нелепо-явно си индексира, защото работи отлично.
mitko64 - майстор
Заключена, добре тогава ще дам мнение в новата. Доста се коментираше че винтовертите Parkside имали криви шпиндели, но на мене не ми беше правило впечатление до сега, поне със свредло не се усеща. Днес обаче сложих една бъркалчица да разджуркам латекс и като включих егати и кючеците. Викам да не от бъркалката и сложих едно дълго 30 см. свредло. Пак същата история.
Тани - модератор
ESPACE написа:
А това с обяснението за търсачката е нелепо-явно си индексира, защото работи отлично.
Не съм казвал, че не ги индексира, а точно обратното - индексирането е проблема! Ако търсиш информация по някаква ключова дума, то търсачката ще ти върне толкова много резултати, че търсенето става безполезно! На колкото повече места е разпръсната информацията, толкова по-трудно се намира! С какво ще ти е полезна информацията, че 2012 година еди кой си инструмент е бил на промоция в Лидъл? Пак е въпрос на гледна точка! Едно и също нещо в един случай е полезно , а в друг вреди! Затова исках заедно да сложим всички плюсове и минуси на масата и ЗАЕДНО да решим! Всеки си има свой модел на търсене на информация и само моя не е достатъчно показателен!

search.php?keywords=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82*&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Търсенето върна 2859 резултата
Търси термин: винтоверт*
ESPACE - майстор
Правиш не добре дефинирано търсене, получаваш много резултати.
Винтоверт Parkside - 87 резултата
http://forum.napravisam.bg/forum/search ... 0%BD%D0%B5
Тани - модератор
И твоето не е съвсем правилно! Изтървал си половината резултати :wink:
search.php?keywords=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82*&t=31089&sf=msgonly
Търсенето върна 165 резултата

Представи си, че търсиш да си купиш винтоверт, не си и чувал за Парксайд ( лично аз никога не съм виждал на живо, а научих от тази тема за съществуването на такава марка въобще) . Дефинирай правилно търсене?

За да е полезна дадена информация, не е достатъчно да я има във форума, а да я откриеш! Колкото по-малко е неактуалната информация, толкова ще е по-лесно! Колкото по-трудно се открива една информация, толкова е по-вероятно някой отново да попита за нея и отново да получи НЯКАКВИ отговори, но може най-подходящия за него да се намира поне на 5 места, но никой да не му го даде в неговата тема! Колкото повече стават еднаквите теми, толкова повече се затруднява процеса на търсене и се влиза в един омагьосан кръг! А някой трябва да се грижи за цялата тази лудница! Всеки си е прав за неговата гледна точка и има само един виновен - модераторите! Каквото и да направят, 1000 ще са доволни а 500 недоволни! Обикновено доволните мълчат, защото смятат, че на модераторите това им е работата, за която им плащат, но пък недоволните...
Пълно щастие няма!
ESPACE - майстор
Нищо не съм изтървал, моите резултати са коректни и в мненията се съдържат и двете думи. Ти какво търсиш с винтоверт* не ми става ясно.
Тани - модератор
Дали?

search.php?keywords=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82*+parkside&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Търсенето върна 200 резултата
Търси термин: винтоверт* parkside

Една звездичка изкара още стотина резултата - повече от двойно :wink:

За да сме полезни, нека обясня за незапознатите. Звездичката "*" се използва, за да замести част от думата, която не сме сигурни как е изписана. В конкретния случай , освен винтоверт, излязоха и резултати като винтоверта, винтовертът, виновертите

Освен това и двамата направихме грешки! Аз търсих само в конкретната тема, защото сметнах, че повече от 90% от резултатите ще са там, а ти използва за търсене дума от заглавието на конкретната тема, така че дори когато в мнение просто пише винтоверт, то излиза!

Другата ти грешка е, че използваш parkside , а името може да е изписано на български

search.php?keywords=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B4&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Търсенето върна 115 резултата
Търси термин: парксайд

или въобще да не е изписано, при положение че в темата се говори предимно за тази марка.

За да излязат наистина съвпадения на словосъчетанието винтоверт parkside , освен звезгичката, трябва да премахнем търсенето в заглавията и да изберем в търсачката опцията:
Търси в:
Заглавия и мнения
Първото мнение на тема

search.php?keywords=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82*+parkside&terms=all&author=&sc=1&sf=msgonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Търсенето върна 40 резултата
Търси термин: винтоверт* parkside

Всяко от търсенията дава различни резултати. Има дублиращи се има и уникални за всяко търсене, които биха били пропуснати при останалите.
VLADO66 - майстор
Аз ползвам търсачката през гугъл :) -пиша няколко ключови думи и гугъла като ми върне резултатите почти винаги форума е на едно от челните места.
inspo - майстор
VLADO66 написа:
Аз ползвам търсачката през гугъл :) -пиша няколко ключови думи и гугъла като ми върне резултатите почти винаги форума е на едно от челните места.
Хайде да те улесня още малко... търсене с гугъл

Тема "Как да ползваме търсачката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: