Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bobtosh - специалист
Имам 3 тераси с винкелно остъкление.
Мисля да махна стъклата и да изрежа винкелите.
Стъклата мисля да дам за изкупуване (и аз незнам къде),
а винкелите мисля да дам за изкупуване също.

Въпроса ми е как да сваля тия стъкла.. да ги режа ли да ги чупя ли?
Навътре ли да ги чупя... с одеало от външната страна ли да ги подпирам или има някакъв начин за сваляне който е по-хитър?
Justy - майстор
И мен ме чака такава дейност. Остъкляването е 20 - годишно и маджуна е станал на камък :? Мисля внимателно да го разкъртя с бормашинка. Свалям стъклата, за да ги ползвам. С флекс режа винкелната конструкция. Ако някой има по добра идея - да казва - черпя бира :)
desi1978 - помощник
А ако налепите тиксо по стъклата, за да предотвратите падането ако ги чупите? *** само предлагам..не знам дали е добра идея..
velsi - Почетен майстор
Чупиш смело и гледаш да пада навътре. Ако долу се пада вход или мястото е оживено прати някой да пази. 20 годишни стъкла трудно ще ползваш. Все пак зависи за какво де. Ако не ги начупиш още при свалянето, вероятността да се счупят после при опит за рязане е много голяма.
анжело - напреднал
ОБЛЕПВАШ С ПО ШИРОКО ТИКСО НА ПО ГЪСТО ДА СТАНЕ КАТО РЕШЕТКА В/У СТЪКЛОТО И ЧУПИШ С ЧУК ВНИМАТЕЛНО ОТ ВЪН НА ВЪТРЕ
bobtosh - специалист
това с тиксото съм го виждал да.. а дали някой знае за изкупуване на стъкло? Това са 20 кв. метра стъкла, незнам точно каква сума може да е и има ли смисъл да търся такъв пукт, фирма и т.н..

а това с бормашината да се свали маджуна пробвал ли си го? става ли лесно или жална история? а като сваля маджуна отвътре достатъчно ли ще е за да слезе стъклото или ще трябва да вися отвън да разпробивам и външния маджун?

Иначе имам идея за сваляне, кажете ми дали ще се получи според вас:
- от външната страна на стъклата се закрепя дебел найлон с кабъри за маджуна;
- чупи се отвън навътре;
- найлона с кабърите се използва за слеващото стъкло;
- не се хаби тиксо;
- не пада и едно стъкълце навън;
- а дали ще се скъса найлона и дали няма маджуна да падне заедно със стъклата и да паднат кабърите и найлона?

..накрая квот дойде но ЧУК ще има при всички случаи както върви
velsi - Почетен майстор
Не се занимавай с глупости да чоплиш маджун и да се мъчиш да вадиш стъклата цели. Не мисля и, че си заслужава да търсиш място за изкупуване. Дори и да намериш, ще ти дадат някакви жалки стотинки и после само ще съжаляваш за изгубеното време. Все пак поразпитай ако искаш, но моето мнение е, че не си заслужава.
HD - специалист
Преди почти година и аз имах същия проблем като тебе, обаче намерих възможно най-лесния начин :-D
Т.е., подменях винкелно остъкление с PVC дограма, и направо платих на хората, дето ми монтираха дограмата да ми махнат старото остъкление, беше нещо към 4-5 лв на квадрат май, но ти имаш доста квадрати все пак.
Аз също си свалих почти всички стъкла, но при мене беше сравнително лесно, защото маджуна почти го нямаше, и стъклата се държаха повечето само на ламаринките.
Но иначе най-лесно е да ги натрошиш всичките стъкла, както е казано по-горе гледаш отдолу да няма никой (наистина най-добре някой да пази долу), гледам даже, че където трошат така стъкла го правят с лопатата за метене (сигурно, защото удря на по-голяма площ, знам ли) ...
bobtosh - специалист
HD, това добре, само че ти отнесоха винкелите като куци пилета домати нали? за 20 кв. м. стъкла винкелите тежат сигурно 300кг.
Освен че са ти взели парите после са върнали винкелите ти на вторични, както един мой познат ми разказва (работеше във фирма за поставяне на PVC дограма).

Та затова искам сам да сваля всичко и каквото може да се вземе от цялата работа... мдаа. :-D
velsi - Почетен майстор
Не е сигурно. Свалили сме доста такива остъклявания и не сме взели нито една гайка! На никого не му се занимава с подобна хамалогия.

Тема "Дайте акъл за сваляне на винкелно остъкление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: