Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
:? Моля кажете как да залепя плоскост от разпенено PVC( ONGROPACK YFU white ) с екструдиран полистирол и да ме светнете за техниката и реда на боядисване с комресор!!!С какви материали да обработя полистирола преди боята за да не се лющи?

Пробвах с цианакрилатни лепила залепя здраво но излиза много скъпо.защото детайлите които трябва да лепя са с големи площи.
Лепих с лепило за PVC на Вектор, Тангит и разни други но връзката не е много здрава.
С разпененото PVC нямам проблем но на полистирола лепилото не хваща добре и се отлепя.
Благодаря Ви предварително!!!
benx - специалист
Опитай с пенополиуретанова пяна,става чудесно.
benx написа:
Опитай с пенополиуретанова пяна,става чудесно.
Пяната мисля че раздува. Моята идея е, да залепя двата детайла и така ще получа примерно дебелина на плоскост 10мм. Ще използвам полистирола за лице защото е по-твърд и не се наранява,само полистирол не става защото по стандарт е до 5мм а аз искам да получа плоскост 15-16мм.
benx - специалист
Именно поради тази причина ти я препоръчвам.Вземаш дистанционери 15мм или летвички с дебелина по желание,окантваш профила,пълниш с пяна,поставяш втория профил,притискаш отгоре с тежест и след 3часа си готов.
Успех
Благодаря! Ще опитам и ще споделя.

Тема "Помощ боядисване и лепене на полистирол с разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: