Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Cyberloner - специалист
Предстои ми ремонт на къщата, което включва и мазане с латекс по стените и таваните, както и лак по разни дървени части. Нещо ме гони малко мързела и не ми се занимава с мечета и четки(или поне да ги сведа до минимум искам) та се оглеждам за пистолет. Бях в бриколажи гледах на BOSCH PFS 5000 E - хареса ми идеята и факта, че е с няколко дюзи за различни бои. Днес бях и в Bauhaus и консултантът ми препоръча някакъв на Wagner(не обърнх внимание на модела точно какъв беше но пишеше WallPerfect и изрично пишеш че става за латекс) - подобен на боша и като параметри и като цена (350 кинта бош, 320 вагнера - по спомен), но на вагнера отделно се купуват дюзите за другия тип бои.

Това, което ми направи впечатление е че и на двата пистолета всички части са пластмасови и се замислих ако мажа блажни бои и разни лакове на база разредител дали няма да стопят пластмасата или ако не те то като започна да чистя дюзите с разредителите дали те няма да навредят?

Някой да е ползвал този тип машини и да сподели мнение?
lov - майстор
Да не те разочаровам ама първо се пробвай как се пръска с пистолет щото след първото стичане да не минеш на класическия вариант с валяка и четката. И тия 300 кинта да ги беше дал за професионалист.
markony - напреднал
lov написа:
Да не те разочаровам ама първо се пробвай как се пръска с пистолет щото след първото стичане да не минеш на класическия вариант с валяка и четката. И тия 300 кинта да ги беше дал за професионалист.
Хм, като първи пост не ми прави чест, но миналата година пръсках в къщи с онуй дето го рекламираха по ТВ-то телешоп ми не ми стече. Пълен лаик съм на темата де!
VLADO66 - майстор
Вагнер е бояджийска фирма,въпреки че при любителските инструменти разлика в качество с Боша надали има.
lov - майстор
Сега не знам как са но си бяха върха на слодоледа та бих предпочел нещо правено от специалисти макар и за любителска серия.
Cyberloner - специалист
В крайна сметка си взех вагнера(модела е 665) + дюза за блажни бои и лакове. Всичко ми излезе 336 лева защото не го взех от баухаус а от вносителя, който се оказа че ми е на 2 крачки. Пробвах го днес с някакъв лак за дърво, който взех миналата седмица от Лидъл.
Първи опит - алеле! Това бълва боя като ненормално и стича яко!

Втори опит - намалявам количеството боя, което се подава към дюзата - нещата започнаха да си идват на място, но още трябва да се намали.

Трети опит - цялата ограда боядисана за има-няма половин час. Слоят - плътен и равномерен, без стичане :cool:

Ще го видя скоро и с латекс как е и ще пиша.

В общи линий се оказа по-лесно откото очаквах стига да му се хване цаката с количеството боя. Другото, което е важно е какво се пръска понеже оградата беше от дъски 10см и ако се пръска от 20-30см както пише по инструкции се получава голям облак и много боя отива фира. Затова намалих боята на минимум и пръсках от около 10см за да пръска само дъската и мноого леко извън нея.

Като негативно нещо бих определил чистенето на пистолета - малко е трудоемко, но това е заради това че трябва да се позлва разтворител - ако е на водна основа цялата работа просто ще ги накисна в един леген с вода, малко търкане и плакнен и за 5 минути ще съм готов.

Тема "Wagner vs Bosch пистолети за боядиване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: