Предстои ми ремонт на къщата, което включва и мазане с латекс по стените и таваните, както и лак по разни дървени части. Нещо ме гони малко мързела и не ми се занимава с мечета и четки(или поне да ги сведа до минимум искам) та се оглеждам за пистолет. Бях в бриколажи гледах на BOSCH PFS 5000 E - хареса ми идеята и факта, че е с няколко дюзи за различни бои. Днес бях и в Bauhaus и консултантът ми препоръча някакъв на Wagner(не обърнх внимание на модела точно какъв беше но пишеше WallPerfect и изрично пишеш че става за латекс) - подобен на боша и като параметри и като цена (350 кинта бош, 320 вагнера - по спомен), но на вагнера отделно се купуват дюзите за другия тип бои.
Това, което ми направи впечатление е че и на двата пистолета всички части са пластмасови и се замислих ако мажа блажни бои и разни лакове на база разредител дали няма да стопят пластмасата или ако не те то като започна да чистя дюзите с разредителите дали те няма да навредят?
Някой да е ползвал този тип машини и да сподели мнение?
Това, което ми направи впечатление е че и на двата пистолета всички части са пластмасови и се замислих ако мажа блажни бои и разни лакове на база разредител дали няма да стопят пластмасата или ако не те то като започна да чистя дюзите с разредителите дали те няма да навредят?
Някой да е ползвал този тип машини и да сподели мнение?