• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Антоанета - напреднал
Привет! Искам помощ за това как се прави тази мазилка, какви материали и от къде се купуват? Изпращам снимка, тя е от каталог на една фирма, раздела Бани. Аз искам мазилката да е на стената в хола.

Прикачен файл

IMG_3066.JPG
IMG_3066.JPG (92.08 KиБ) Видяна 17513 пъти
bat_danio - специалист
На мен ми прилича на не добре изпердашена циментова(варо-циментова) мазилка с не пресят пясък...... но сигурно е 30-40 лв м2 :-D :-D :-D :-D :-D като знам тенденциите.... я компетентните да кажат това наистина ли е скъпа мазилка или е арт решение на някои...
hidrazin - майстор
Не съм много сигурен дали е само мазилка.

Изображение

:partyman:
VLADO66 - майстор
Това е техниката за нанасяне, но в твоя случай се ползват контрастни цветове за основата и последващия слой http://www.valcolor.it/video/video/isti ... ccata.html
Антоанета - напреднал
Благодаря на VLADO66! Изгледах филмчето. Мисля, ме е това но до момента, в който поставят гланца върху мазилката. Става много красиво! И сигурно скъпо... От филма не разбрах предлага ли го някой в България? И кой?
Тани - модератор
Мазилка е :wink:

Ойкос предлагат такава под името Травертино

http://www.oikosbg.com/AboutUs?lang=bg# ... /id=405275

Изображение

Освен мазилки, предлагат и декоративни бои, с които се постигат интересни ефеки.
Аз в момента се боря с тази, която се нарича Оточенто

http://www.oikosbg.com/AboutUs?lang=bg# ... s/id=21785
Антоанета - напреднал
Много благодаря, Тани! На екран изглежда е същото. Ще отида да видя на място. Какво при Вас значи "в момента се боря"? Слагат Ви такава мазилка, Вие правите?
Тани - модератор
Тук всички сме приятели и си говорим на ТИ, така че се надявам това да не те обижда!
По въпроса - в момента полагам такава мазилка, но за съжаление нямам по-качествена снимка, на която да си личи ефекта на металните частици, а и цветовете не се предават съвсем точно. Единия цвят е сив със сребрист ефект, а другия е беж/охра (като един типичен мъж, не мога да ги опиша :axe:) с бронзов/златен ефект

Прикачен файл

P1800755-1.JPG

Прикачен файл

P1800730.JPG
P1800730.JPG (60.05 KиБ) Видяна 17315 пъти

Прикачен файл

P1800722.JPG
P1800722.JPG (58.73 KиБ) Видяна 17315 пъти
Антоанета - напреднал
Тани, това прилича на венецианска мазилка и изглежда като полирано. Не е точно като това на снимката от списанието. Но е хубаво! Ти с това ли се занимаваш?
Тани - модератор
При положение, че едното (Травертино) е мазилка, а другото (Оточенто) боя, няма как да изглеждат еднакво! При мазилката има възможност да се получи по-дълбока структура, защото материала е с голяма зърнинност и се нанася на по-дебел слой. При декоративните бои, техниката на нанасяне е такава, че на места дебелината на слоя е 0мм и прозира цвета на основата. Все пак остава по-релефно от венецианската мазилка, която е гладка като стъкло и лъщи. При Оточентото повърностния слой е матов, а блясъка е от "металика" в боята.
Клиента пожела по-гладка повърхност, защото няма да задържа мърсотия, а и точно тази боя позволява репаратура ( частичен ремонт на дефекти) без да си личи. Освен това цялата визия в дизайна е много изчистена и ръбовете са остри за да се подчертаят по-добре формите - нещо трудно постижимо с масовите алуминиеви ръбохранители, които имат голям радиус на закръгление и ръба става заоблен. В този случай, една релефна мазилка, би развалила линията на ръбовете, а и би ги направила по-податливи на откъртване. При избора на мазилка, помислете и върху тези аспекти с изпълнителя и семейството.
Има варианти, в които може, тази мазилка да е само на определени стени или като пано осветено от някоя от четирите стени, за да се подчертае текстурата.
  • 1
  • 2

Тема "Декоративна мазилка - как се прави?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: