Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sreky - специалист
Здравейте,от вчера съм собственик на такъв от Лидълските промоции.Прочетох упътването и ми стана ясно как да си настроя силата на затягне.Във въпросното упътвне пише ,че след достигането на зададената стойност се чува прещракване и ключа не трябва да се използва повече.Та въпроса ми е като имам 20 болта на гумите на колата и трябва да ги затегна с еднаква сила,трябва ли да настройвам ключа 20 пъти,то е малко тъпо ма така е написно та се чудех зададената стойност може ли да се ползва повече от веднъж
kozl - майстор
Може :lol: :lol: :lol: ако по някаква причина не се размести настройката.
И един виц. Срещат се познати, единия копа дупки, а другия го пита за какво копае. Копаещия отговаря - ами трябва ми снимка до кръста за това правя дупка и меря като стъпя вътре да съм до кръста.
А другия пак пита: - Е защо си изкопал 5 дупки?
отговор - Трябват ми 5 снимки............ :lol: :lol: :lol: :lol:
Ми ако му трябват 100 :?
Последна промяна от kozl на вт ное 25, 2014 7:04 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Не! "Прещакването" показва,че е достигната настроената сила на затягане.
kozl - майстор
Явно превода дето си чел не е правилен
sreky написа:
Във въпросното упътвне пише ,че след достигането на зададената стойност се чува прещракване и ключа не трябва да се използва повече.
Може би по-правилно е да пише, че след шракването не трябва да се натяга повече.
sreky - специалист
Може би по-правилно е да пише, че след шракването не трябва да се натяга повече.[/quote]

Бе аз се светнах че е така,но въпроса ми е за следващия болт след прещракването,трябва ли да се настройва наново ключа
koveslav - майстор
С една настройка си затягаш всички болтове,като всеки от тях го затягаш до прещракване.Щракането означава,че си достигнал килограмите и с нищо не променя настройките .След приключване на работа,трябва да регулираш на минимум и така да съхраняваш ключа,за да не се уморяват пружините като стоят постоянно натегнати.Подариха ми един RAHSOL навремето,много сериозен ключ,но седял няколко години в една работилница,натегнат на МАХ.Вече даваше сериозни отклонения,сравнено с друг подобен ключ.
kozl - майстор
На моя има фиксиращ винт, като го настроя затягам да не се размести и така. И както ти писаха след работа охлабваш настройките извън скалата и прибираш.
sreky - специалист
Благодаря на всички за отговорите =D>

Тема "Динамометричен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: