Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasi4 - специалист
Имам телевизор SONY Bravia 32'' (HD Ready) и искам да гледам филми от компютъра на телевизора. Имам VGA кабел, но на него разделителната способност е 1024x768 и е много зле :lol: картината е много ''сплескана'' от горе и от долу. Въпроса ми е ако си закупя HDMI кабел каква ще е разделителната му способност и картината дали ще е по-голяма, по-разпъната. Компютъра има изход за HDMI кабел и телевизора също.
dobcho_vn - специалист
Количествено и качествено казано разликата е като между Москвич и S-класа :lol:
sasi4 - специалист
Ако може по-точно.
Lisko - майстор
По-точно е следното:
1920 х 1080 пиксела. Разбира се ако телевизора ги поддържа - погледни да не би да поддържа само до 1280х720.
Като всеки дигитален дисплей - най-ясна е картинката когато ползваш видео режим точно каквато е собствената разделителна способност на екрана (някои шемети казват "нативната" вместо "собствената" което си е лошо произношение на английска дума)
novgradski - специалист
Аз с тези цифри управлявам "колко да е сплескана или разпъната"картината и колкото повече поддържа видеокартата-толкова по-добре.Иначе vga е аналогов видеосигнал ,а HDMI (има ли-ползвай го) -цифрови звук и картина.Ползвам HDMI ,но се наложи да променя "някаква" честота (с пробване....опасявах се да не изгоря нещо),за да се "избистри" картината.
sasi4 - специалист
Препоръчайте ми HDMI кабел 5 метра.
DundyTheCroc - майстор
1366 x 768 спокойни минава и по VGA кабела, просто си направи правилните настройки за втори дисплей.
sasi4 - специалист
Не ми дава да го направя повече от 1024x768. А и искам да гледам Blu-ray филми, а с VGA малко трудно :lol:

Тема "Въпрос за HDMI кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: