Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
в апартамента имаме проблем с едни хлебарки, които ни казаха, че се наричат жигулки. Пръскахме с какво ли не, но ефект никакъв. Някой имал ли е проблем с тези гадинки и как се е справил с тях?
nikolov333 - майстор
Първо намерете къде ги "въдите".. У майка ми бяха плъзнали в стари кутии с пакетиран чай и може би заради това стават безсмъртни, ако се въдят в здравословни инкубатори като вашите.. :? :wink:
nautilus33 - майстор
Майка ми каза, че ги видяла да излизат от микровълновата, но не сме я отваряли. Възможно ли е да са вътре? Проблемът е, че тя е нова и още в гаранция.
plamen6703 - майстор
Опитайте да напръскате с препарат срещу колорадски бръмбар!
Родителите ми живеят в апартамент, пръскаха с Регент 800 и си решиха проблема. Печката трябва задължително да я почистите от хлебарките, ако покаже дефект и отиде в сервиз, имат основание заради посещенията от хлебарки да ви откажат гаранционен ремонт! :partyman:
burkov - специалист
От скорошен опит с Айкън имах доста добър ефект.
Иначе преди години в панелка в Младост нямаше спасение. Нищо не помогна. Накрая майка ми забърка нещо с борна киселина и пюре от картофи. Прави го на топчета и ги поставихме из целия апартамент. Даде добър резултат, но за точна рецепта по-добре да погледнете в нета.
nautilus33 - майстор
Относно печката- гледам че няма никакви лепенки против отваряне, та обмислям да отворя задния капак и да видим. Иначе и тя пръска с някакъв препарат за хлебарки, но без резултат. Ще опитаме и с този Регент 800 тогава. Трябва ли да внимаваме за нещо, т.е. вреден ли е за хората и дом. любимци?
Иначе ако с регент 800 не даде ефект, ще опитаме и с айкън.

ПП регент 800 от къде може да се купи, че го намерих само в една обява в олх.
plamen6703 - майстор
Отваряш печката и почистваш платките с четка и спирт. Почистваш и другата "карантия" и я затваряш.
Регента ще ти помогне да изгониш хлебарките, пръскаш като предварително сте извадили посудата от шкафовете за да може да напръскаш добре навсякъде и най-вече в ъглите. Обикновено в жилищните кооперации като прави някой ремонт свързан с къртене, пробиване... хлебарките мигрират по съседите и може изведнъж да се появят неканени гости.
Пръскаш ли с Регент няма смисъл да се сещаш за Айкън, той действа на хлебарките като светена вода :-D
Регента си го купи точно от намерената обява в продавалник. Откакто станахме европейци го забраниха да се продава по агроаптеките от "хуманна" гледна точка...бил много агресивен като препарат и това противоречало на европейските "ценности" :partyman:
lov - майстор
И аз ги бях завъдил и пръсках с какво ли не. Най на края един приятел вика купи нещо китайско па може ментето да ги умори. Щото това което продават в нашите магазини май са витамичета за тях. :lol:
Та от магазин по левче някакъв спрей за пълзящи насекоми и взе че ги умори. :shock: Ползвал съм и Килтокс и той върши работа. Но пръскане не в самите шкафове а в процепите зад тях и под тях. Там се крият и въдят най много.
lyubohar - майстор
Главното условие е да се разбере откъде влизат в жилището-там всичко се запушва.
Мрежички на отдушниците с вентилатори,Вратите на балкони и входна.
После къде се въдят-бани,тоалетни,кухни,ламперии.
Имахме много.Само с пръскане няма да стане.
Редовно хигиенизиране на жилището.Нощно време инспекция и незабавно изтребване.
Два-три пъти седмично измивах плочките в кухнята с препарат и
вътре пръсках някакъв спрей против гадини.Редувах ги.
Вече години нямам,а в блока има.
nautilus33 - майстор
Да, и аз в нета четох за някакви китайски препарати, които вършат работа, но не успях да ги открия. И пак за този регент да питам- безвреден ли е за хората, щом ще пръскам в шкафовете с посудата?

Тема "Борба с хлебарки/"жигулки"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: