• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hameleon - специалист
Възможно ли е да се оцвети алуминиевото фолио по някакъв начин в плътен черен цвят ?
egomen66 - майстор
За какво ще се ползва ? Да се знае в каква среда ще бъде. #-o
fantom - специалист
елоксация, или химическо оцветяване, ама там зависи от употребата.
bulhomes2 - майстор
Щъркел - боя за печки. Предполагам ще се ползва за някакъв вид слънчев колектор.
hameleon - специалист
Необходимо ми е за изработка на слънчев колектор за топъл въздух,поради ниската цена на фолиото.
Идеята ми е за подпомагане на отоплението с климатици на две детски стаи.Два колектора по 3 кв.м. Стаите са с югоизточно изложение.
ivanovbg - майстор
Предполагам си с изолация, иначе няма смисъл да засенчваш стената.
Според мен по добре боядисай питата на външното тяло черна и осигури достъп на слънчева светлина до нея.
crez - майстор
В пчеларските магазини продават ал.печатни плаки, или намери приятел в печатница да ти даде такива. Па дебели са от фолиото и много лесно ще ги оцветиш.
bulhomes2 - майстор
Предполагам искаш със фолиото да затвориш някаква кутия, и гърба на фолиото да топли въздуха в нея. Ако е така - crez е прав - по-добре с ламарина, защото ще е по-здраво.
Чудя се дали няма да има по-добър ефект кутията да е затворена отпред с нискоемисийно стъкло, сложено така, че да пропуска UV лъчите навътре, а да не и позволява да излизат навън. Така вятъра ще ти отнема значително по-малко от температурата. В тоя случай дъното можеш да си го направиш от каквото и да е и да го боядисаш с каквото и да е. Ако бях на твое място даже бих експериментирал с огледало на дъното.
Последна промяна от bulhomes2 на пет мар 13, 2015 5:50 pm, променено общо 1 път.
egomen66 - майстор
СПРЕЙ ТЕРМОУСТОЙЧИВ ЧЕРЕН 301 BELTON. Първо си направи каквото ще правиш и после напръскай.За огледалото има логика , ако е с тръби ще ги нагрява и от долу.
шоп - майстор
hameleon, присъединявам се към мнението боя за печки '' щъркел"
може и с черен матов шпрей

Предполагам си чел темите за колектори от бирени кутиики? Трябва да имаш впредвид, че абсорбатора в един такъв панел е най-евтиният елемен. За да е качествени дълговечен колектора си трябва инвестиция в качествен с УВ защита плътен поликарбонат, каменна вата и ал.ламарина.
  • 1
  • 2

Тема "Домакинско алуминиево фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: