Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasi4 - специалист
Препоръчайте ми някакъв LED телевизор 24'', но не по-голям, защото стаята е малка в която ще се гледа. До 300 лв, може и да надвишава цената с 20-30 лева, но не и повече. За сега съм се спрял на този http://www.emag.bg/televizor-led-samsun ... DGWS1BBBM/ , но реших да чуя мненията и на други ! :yawinkle:
hidrazin - майстор
И какво като е малка стаята? Тези 24" подхождат повече за монитор. С днешните пропорции на картината,
телевизор LED 24" изглежда и е с по-малък екран от един стар телевизор 21" с кинескоп.
Общо взето за да виждаш нещо на него ще трябва да стоиш пред него като на компютър.
Освен това ремонтът на един 24" телевизор като цена е колкото ремонта на един 42" или по-голям (стига да не говорим за счупена матрица).
:partyman:
sasi4 - специалист
Добре, разбирам те. Но аз казах 24'', ако имате някакви предложения за такъв казвайте.
sasi4 - специалист
А и това за телевизора с кинескопа не мисля така. Значи тези с кинескопите като настроиш картината 16:9 от горе и от долу има черни линии и така картината се смалява значително. При LED телевизорите това го няма, защото те автоматично предават картината 16:9 и тези черни линии ги няма.
hidrazin - майстор
Ами същото се получава когато на телевизор 19:9 гледаш предаване 4:3.
Тогава черните ленти са отстрани. Разбира се ако искаш може да го разпънеш и да гледаш хората като ниски бурета. :-D
Каквото и да избереш гледай да е LG или SAMSUNG.
И наистина препоръчвам да вземеш възможно по-голям размер. Поне 32" макар и те да са много малки.
Днешно време няма смисъл да се купува нещо по-малко от 40-42".
Тези дето са взели 32" после всичките съжаляват.
Това 24" става да го шибеш в някой шакаф на кухнята, за да си гледа жената тъпите турски бози докато прави салата.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Това 24" става да го шибеш в някой шакаф на кухнята, за да си гледа жената тъпите турски бози докато прави салата.
Подкрепям.
Мислех, че за хола ми 32-ката е ОК. Сега е в детската (и се гледа от 2.5 метра и е ОК), а за хола 42-ката ми идва малка. Лакомия, какво да правиш :)

Но като искаш 24-ка, 24-ка. Наистина гледай да е от горните 2 марки. Всички се водят по тях в момента.
EDI - майстор
Абе, каквото и да вземеш все тая.Ако е рекъл господ, ще работи, ако е рекъл, че нямаш късмет, няма значение марката.Аз си карам със стария кинескопен САМСУНГ от 98-а година и нямам намерение да го сменям, докато не умре.До сега не е имал никакви проблеми от никакво естество.Иначе е древна, но желязна машина.Даже СКАРТ букса си няма :lol: .Всичко си виждам идеално, даже пъпките на булките по филмите.
jordanvass - майстор
EDI написа:
Всичко си виждам идеално, даже пъпките на булките по филмите.
Със сигурност са им доста големи пъпките на тия булки, дето ги дават по твоя телевизор, щом ги виждаш идеално. При наличието на цифрова телевизия и с резолюция на повечето програми 1920х1080, да гледаш аналогова картина с размер 720х576 е като да си караш стария Москвич, докато умре.
EDI - майстор
Ми може и големички да са, знам ли. :lol: Не съм противник на технологиите, ама нещо като ми върши работа и съм доволен, не виждам практически смисъл го сменям.Такъв си ми е начина на мислене.То и колко ли гледам телевизия, по час на ден.Фамилията също не са телевизионери, та и това е причина да не сменям старата щайга.
fbr - майстор
+1
Какво да И гледаш на телевизията, че и на 42 инча.

Тема "Избор на LED телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: