Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
miroton - майстор
Ще си правя дървена маса която ще седи под асмата целогодишно,с какво дая намажа за да я защита от гниене.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Остави фуги между дъските. Мини я 2-3 пъти с горещ безир. След пълното му изсъхване (седмица-две) мини 2 пъти с лак за обща употреба, все още се намира. Не лакирай и изцяло отдолу, така дървото ще диша и няма да ти се напука лакът. Безирът колкото по-естествен, толкова по-добре
miroton - майстор
То фуги немога да оставя за щото използвам няколко дъски залепени-така ги взех и дърводелец така ги е направил
kartechar - специалист
Най-добрият импрегнант е отработено масло и нафта в съотношение 3 към 1, но за съжаление в твоя случай е неизползваем. Може би варианта с ленения безир би се оказал удачен, но аз лично не бих използувал лак. Така ще можеш всяка година преди началото на сезона да си я импрегнираш /освежаваш/, без да ти се налага да шкуриш лака, който гарантирано ще се напука.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
bulhomes2, това колко сте го ползвали?
kartechar, отработено масло с нафта можеше изобщо да не го споменаватевъв връзка с маса. С какво гарантирате, че правилно положен безир и правлно положен лак ще се напука?
kartechar - специалист
n_a написа:
bulhomes2, това колко сте го ползвали?
kartechar, отработено масло с нафта можеше изобщо да не го споменаватевъв връзка с маса. С какво гарантирате, че правилно положен безир и правлно положен лак ще се напука?
Аз гаранции не давам, защото мнението си не го търгувам, а го споделям! Убеден съм в напукването от личния опит, който имам! Относно маслото, уточнил съм неприложимостта му. Споменал съм го, защото то има и други приложения и колегата би могъл да се възползува от него при съответната необходимост!
bulhomes2 - майстор
Имам парапети и сачак на около 7 години, маси и столове на 2 години и скоро правих кашпи (големи дървени саксии) и пак с него лакирвах. И днес лакирах парапети за новата вила. Като ми капне капка върху плота на абрихта, като я отлепя след като изсъхне - стои като гума. Но е скъпичко - нещо като 19 лв на литър си мисля, че беше.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Супер, ще го запомня. Досега свястно водоразтворимо не съм срещала.
EDI - майстор
Има, имаща, въпроса е да попадне на него.АЛПИНА, ДУФА, БЕЛИНКА.... :-D

Тема "дървена маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: