• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Питането ми е с какъв грунд да се минат стените преди шпакловане, на които има положена варо-циментна мазилка, продавали се такъв готов- марка и видове и мога ли сам да си направя такъв
masterval - майстор
Ако ще правиш гипсова шпакловка, можеш само да преметеш с баданарката, след това като мокриш прахолякът си пада. А след това можеш да грундираш преди боядисването. Зависи, малко ти е информацията.
W123 - специалист
Има такъв грунд.Аз винаги го използвам в такива ситуации и се казва "една ръка шпакловка с теракол".По този начин ще избягаш от дебелото нанасяне на гипсовата шпакловка за изправяне на "майсторски" направената мазилка и ще ти даде изключиелно здрава основа за последващите слоеве.
на стените е положена варо-циментова мазилка на близо "3" ръце като последната е много фина "сята" и стените са почти идеално прави.Ще се полага гипсова щпакловка , фасадекор , сатен Гипс.Идеята ми е дали има по магазините грунд за минаване на стените с него преди гипса или само намокряне.
masterval - майстор
Грундирай с "дълбоко проникващ грунд". По магазините има 4-5 фирми, не търси най-ниската цена. Не знам колко дълбоко проникват, но стената няма да дърпа много бързо водата от шпакловката, а това е основната причина за възникнали неприятности при боядисването.
става въпрос за грундиране преди шпакловката не преди боядисването
rusev - специалист
Ако шпакловката се прецака от това следват и проблемите при боядисването по-късно.
JORO - напреднал
Дълбоко проникващ грунд на "BORO" - бял на цвят! На опаковката си пише как се използва! Успех!
Nemski - специалист
и не е много скъп
sez_djebel - специалист
Преди шпакловане с гипс на варо-циментова мазилка мой приятел специалист по шпакловане ми препоръча да грундирам с "БОРО" . :!:
Сезго .
  • 1
  • 2

Тема "грундиране преди шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: