Здравейте ! Искам да попитам има ли някои нови методи за замазки. Аз съм правел успешно такова нещо но през 1978год. Със ситно пресят пясък и цимент.Вероятно вече има нови материали и технологии .Имам една къща на село която има един джамлък с бетонна плоча тя таи сериозно погледнах я доста е ерозирала.
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
toraibata
- специалист
9 мнения в "Импрегниране на бетонна плоча."
toraibata
- специалист
Да но това мога да направя утре . Досега изправях един десет метров килнат дувар. Но вече на дневен ред след малко почивка изкачат бетонната плоча и комина на покрива. Направил съм снимки но конкретно на плочата не съм. Утре ще ходя там . Между другото аз отселно пак си правя проучване на проблема . Говорих с един мой приятел съученик той с това се занимаваше . Съветва ме с мозайка и цимент . Не мога да не се учудвам нали тя е грапава .Ще започне през зимата да замръзва вода това според мен ще доведе до напукване. Ако пълнителя е ситен пясък а според мен може и мраморен прах ще се получи изключително гладка повърхност . При добро изпълнение със малък наклон водата ще се отича и няма да има проблеми. Наскоро дори видях един съсед си правеше двора като използваше прах от трошляка за асфалтирането на улиците . Беше много ситен.
Hoвoceлckи
- майстор
То има много начини, но ти май питаш за "най-бюджетния"? Бих ти препоръчал да се замислиш за някаква лека покривна конструкция. Би могла да ти дойде на същите пари, като постигнеш същевременно и някаква топлоизобация ако изобщо е обитаемо.
Мозайката става гладка след шлайфане. Аз съм с впечатлението, че пясък не се слага. По принцип се тупа (вибрира) за гладкост.
Мозайката става гладка след шлайфане. Аз съм с впечатлението, че пясък не се слага. По принцип се тупа (вибрира) за гладкост.
toraibata
- специалист
Естествено бюджетия проблем е много важен. Много неочаквано беше за нас . Неочаквано поради смъртен случай съпругата ми стана титулярна наследница на къщата . Но имота беше занемарен безобразно . Години наред нищо не е пипано. Входната врата ха да падне .Фасадната стена откъм улицата имаше 25см отклонение в горния край поради пропадане в земните пластове и безобразно изпълнение . Тези неща са вече история но глътнаха много средства. Имам предвид закупуването на материали. Слава богу че още мога да работя с лопатата и кирката. Сега както писах е ред на плочата. В задната част на двора има паднала една сая там има много керемиди и греди но засега се страхувам да работя там . Наистина могат да се използват за покриване и предпазване на плочата но предпочитам замазката че е по безопасно.
VLADO66
- майстор
Това е най-евтиното което би свършило'работа http://marisanbg.com/bg/hidrozol-elasti ... aFXsv9uvxA но ако има места където се задържа вода която може да замръзне не разчитай.Предлагам ти циментова хидроизолация заради по безпроблемната адхезия на последващи покрития някой ден.
Тема "Импрегниране на бетонна плоча." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература