Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
toraibata - специалист
Здравейте ! Искам да попитам има ли някои нови методи за замазки. Аз съм правел успешно такова нещо но през 1978год. Със ситно пресят пясък и цимент.Вероятно вече има нови материали и технологии .Имам една къща на село която има един джамлък с бетонна плоча тя таи сериозно погледнах я доста е ерозирала.
toraibata - специалист
Ей никой ли не е правил замазка на гараж ? Толкова ли е сложно ? Пак искам да напиша темата е сериозна моля ако някой е правил подобно нещо да го опише .
VLADO66 - майстор
Хич не е сложно,но една снимка би помогнала,защото от ерозия до ерозия има разлика.Има хидроизолации на циментова или акрилна основа.Те се полагат на равна и гладка основа/когато е покрив/.
toraibata - специалист
Да но това мога да направя утре . Досега изправях един десет метров килнат дувар. Но вече на дневен ред след малко почивка изкачат бетонната плоча и комина на покрива. Направил съм снимки но конкретно на плочата не съм. Утре ще ходя там . Между другото аз отселно пак си правя проучване на проблема . Говорих с един мой приятел съученик той с това се занимаваше . Съветва ме с мозайка и цимент . Не мога да не се учудвам нали тя е грапава .Ще започне през зимата да замръзва вода това според мен ще доведе до напукване. Ако пълнителя е ситен пясък а според мен може и мраморен прах ще се получи изключително гладка повърхност . При добро изпълнение със малък наклон водата ще се отича и няма да има проблеми. Наскоро дори видях един съсед си правеше двора като използваше прах от трошляка за асфалтирането на улиците . Беше много ситен.
Hoвoceлckи - майстор
То има много начини, но ти май питаш за "най-бюджетния"? Бих ти препоръчал да се замислиш за някаква лека покривна конструкция. Би могла да ти дойде на същите пари, като постигнеш същевременно и някаква топлоизобация ако изобщо е обитаемо.
Мозайката става гладка след шлайфане. Аз съм с впечатлението, че пясък не се слага. По принцип се тупа (вибрира) за гладкост.
toraibata - специалист
Естествено бюджетия проблем е много важен. Много неочаквано беше за нас . Неочаквано поради смъртен случай съпругата ми стана титулярна наследница на къщата . Но имота беше занемарен безобразно . Години наред нищо не е пипано. Входната врата ха да падне .Фасадната стена откъм улицата имаше 25см отклонение в горния край поради пропадане в земните пластове и безобразно изпълнение . Тези неща са вече история но глътнаха много средства. Имам предвид закупуването на материали. Слава богу че още мога да работя с лопатата и кирката. Сега както писах е ред на плочата. В задната част на двора има паднала една сая там има много керемиди и греди но засега се страхувам да работя там . Наистина могат да се използват за покриване и предпазване на плочата но предпочитам замазката че е по безопасно.
VLADO66 - майстор
Това е най-евтиното което би свършило'работа http://marisanbg.com/bg/hidrozol-elasti ... aFXsv9uvxA но ако има места където се задържа вода която може да замръзне не разчитай.Предлагам ти циментова хидроизолация заради по безпроблемната адхезия на последващи покрития някой ден.
egomen66 - майстор
Прегледай тази тема.... #-o viewtopic.php?f=21&t=51190
toraibata - специалист
Здравейте ! Благодаря на всички колеги за информацията .Вчера бях на село и направих снимка на въпросната плоча. За съжаление обема и и много голям 2,72мб .Прочетох за начина и не мога да я кача .Признавам си не съм чак толкова вещ по компютрите за да я намаля .Моля да бъда извинен .

Изображение

Тема "Импрегниране на бетонна плоча." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: