• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
yakinceto - специалист
Да попитам.Преди 8 год. си купих такава към 60 кинта беше,но много се затъпиха ножчетата и яко взе да скуби ,като подстригва.Смазвам я редовно , но уви.Та въпроса е: има ли начин за заточване ,как,къде и ако може някакъв адрес ? Ще съм благодарен.
докера - специалист
Разпитай за опитен точилар , който да може да заточва ножици , скалпели и други подобни по-фини остриета :wink: Най-добре отиди в някой бръснарски салон и питай къде си заточват ножчетата :wink:
Сестра ми е фризьорка и от нея знам , че преди носеха техните само на двама точилари във Варна - доста специализирана работа било .
ArturDent - Почти Безобиден
Всички машинки за постригване би трябвало да са самозаточващи се.
Погледни като я пуснеш дали ножчетата се разминават достатъчно, и дали има достатъчен натиск.
Трябва да има отстрани или някъде другаде болче за регулиране. Когато вземе да бръмчи най-много тогава работи най-добре.

Ако имаш линк към снимка на изделието пусни го.
yakinceto - специалист
Това е тя.Ако знае някой да си закупя нови ножчета :?

Прикачен файл

Resize of Resize of Resize of ALIM3898.JPG
Resize of Resize of Resize of ALIM3898.JPG (17.87 KиБ) Видяна 8449 пъти
null - специалист
Аз преди две-три години точих ножчетата на машинката за подстригване на кучето (кокершпаниол)
Някъде на седми километър беше, но трябва да потърся телефона. Имах го записан на гаранционната карта. Та ако си пазиш картата може там да има телефон на сервиз и съответно да те насочат към точилар.
Заточването го правят на машина.
Spokoiniq - майстор
Ufesa са в бизнесцентър Младост BHH България сгр11 вх2 ет 3 офис 305А, тел(ако са още същите) 9769272, поне по номера на модела могат да те ориентират за нещо
EDI - майстор
Ножа не е ли плосък от страна на заточването...Ако е така, вземи един плосък пясъчник или има едни камъни, на които се точат старите бръсначи, водица отгоре и на ръка.......
докера - специалист
По-добре да не пробва , защото най-вероятно след това ще са за изхвърляне :wink: Точиларите си имат разни приспособления , на които закрепват ножчетата и така ги заточват .
А това със самозаточването е до време - захабят ли се триещите повърхности - само заточване ги оправя :wink:
Fugitive - помощник
Залепваш на едно стъкло шкурка 800 и по ситна, водица и жулене на равната част.
naB4o - специалист
За 8 години си е избила парите от всякъде. Инвестирай в нещо ново :) Иначе все пак успех :)
  • 1
  • 2

Тема "машинка за подстригване "Ufesa"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: