• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zack - специалист
Здравейте,
Пред следния казус съм. Трябва ни удърна бормашина и видях, че продават HP1630K Makita за 179 лева навсякъде на промоция.
Лошото е, че нямам идея дали въпросната Бормашина HP1630K Makita е качествена и дали не е по-добре да си купя
някой малко по-сериозна, като например някой перфоратор Makita HR2470, който също го гледам навсякъде на промоция в момента.
Вие какво мислите. Парите не са проблем! Проблема е, че машинката няма да се ползва много, чисто любителски
и да не стои така да събира прах. Та ще съм благодарен за вашето мнение :partyman:
dyaneff - майстор
Какво ще се пробива с тази машина?
jekasus - майстор
Перфоратор, щом пари не са проблем.
Аз моя Бош с подходяща приставка го ползвам като дрелка.
Но ударна дрелка никога не можеш да го ползваш като перфоратор.
zack - специалист
Засега няколко стени и една плоча да прокараме парното от камината с водна риза :partyman:
Общо взето ще се ползва само вкъщи като стане нужда :partyman:

T.e. май ще трябва перфоратор :rolleyes:
LazarGanev - "Велик майстор"
Какъв диаметър ще се пробива?
Kumay - майстор
С бормашина няма да можеш да пробиеш за тръби за парно... трябва си перфоратор!
НР1630К не е лоша, единственото слабо място е, че в щитът вместо иглен лагер има втулка.
При повече натоварване втулката се разбива. При нас я заменяме с лагер :roll:
Ако някой е решил да вземе посоченият модел,по-добре да се насочи към МТ815К на Мактек.
Разликата е в цветът, леко в дизайна и в цената! :-D А, и в патронника - при Мактека е Рьом! :?
zack - специалист
Картината започна да ми се изяснява :partyman:
Преминавам на варианта Makita HR2470. Гледам, че ги продават за 339 лева в момента,
защото има някаква промоция от Makita. Според вас това добър избор ли за домашна
употреба, или да търся нещо друго?

P.S. Обичам да имам качествени инструменти, дори и да ги ползвам супер рядко!!!!!!
Kumay - майстор
Който и модел на Макита да си харесаш - става за теб! Дори и за професионална работа!
Ако искаш да е с къртене - от HR2450 до HR2611F.
Ако искаш само да пробива - HR2230,HR2300 и HR2600.
Chefo77 - майстор
НЕ пести пари от функция къртене! 1 път да ти затрябва и ще си изядеш лактите от яд.
zack - специалист
Ей така, за архива и ако случайно помогне на някой, след много чудене, преди 2 години и половина взехме Bosch GBH 2400.
Много корава машина се оказа този перфоратор Bosch GBH 2400. Много работа свърши и се надявам да върши и занапред :mrgreen:

Тогава го избрахме пред Макитата поради 2 причини:
- беше произведен в Германия
- един приятел от Булсат сподели, че там служебните са им такива, а хич не ги жалят и нямат проблеми с тях.

Та реших просто да споделя, нищо повече. Ако някой си търси читав перфоратор, да го има предвид :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Бормашина Makita?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: