Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stanislav7 - напреднал
Здравейте колеги,
имам няколко въпроса:

1) Бихте ли споделили кой е най-добрия метод според вас за монтиране на ступовете (или т.нар "майки") при измазване на стена с гипс.

2) Колегата SHL в темата си е обяснил как се нивелират ступовете вертикално. Необходимо е обаче и хоризонтално да бъдат нивелирани спрямо другите ступове от стената. Как да се направи това?

Засега само чета и се уча от клипчета в ютуба, за да няма грешки после. :mrgreen:
stanislav7 - напреднал
Гледах няколко клипчета в ютуб. Най лесно става с лазерен нивелир. С него се изравнява цялата плоскост вертикално и хоризонтално. Няма нужда от конци, водни нивелири и дюбели. Всичко става много по бързо. :wink:
jekasus - майстор
Просто като изпълнение и много равно после - viewtopic.php?f=17&t=42090&start=37
chapara - майстор
Ти щом имаш лазерен нивелир защо задаваш едикакви си въпроси :axe:
stanislav7 - напреднал
Още нямам лазер.... но ще си взема. Изображение

A сега да ви попитам за поставянето на лазера, че съм малко в чуденка.

Вариантите за поставянето му са на земята или на стената (със статив или закрепен). Въпросът ми е как се поставя лазера на земята, така че хоризонталния му лъч да е успореден на стената. Само на око ли се гледа? Ами, ако стената е крива? Ей това не ми е ясно.

Jekasus, защо измерваш вътрешните винтове с конец, като можеш всичките да ги измериш с лазера, който имаш? :?

В това видео слагат лазера направо на земята. И с мастара изравняват майките с помощта на вертикалния лъч на лазера.
jekasus - майстор
Моя лазер от евтини, за това по него правя само крайни майки. На видео е друг лазер с повече функции и тоя вариант е за опитни майстори, хора без опит няма да се справят.
chapara - майстор
Един микрон в нивелацията на лазерния и ела виж за какво става дума :lol: :-D

Тема "Монтиране на ступове при гипсова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: