Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nv952 - майстор
Предварително се извинявам за правописа и ако има такава темо но съм на село и ползвам телефона ...пък и нета не е много у ред :)

Въпроса е-какъв дюбел да ползвам за тухла четворка?
Пробвах с тия малките обаче не може да се натегне!
nv952 - майстор
Лампа.
(От фенерите за стена)
igt - специалист
Има дюбели със специално "разпъване", които стават за тухли четворки перфектно. След като един дудук-монтажник на климатик ми беше сложил дюбел за бетон в четворката и конзолата от страната на компресора се извади от стената, сам си сложих от този тип и работата заспа.
Не знам производител или друга характеристика на дюбелите, но по магазините ги знаят.
pipilica - майстор
Пробиваш внимателно две стени на тухлата и после ръгаш един дълъг дюбел така че да хване в двете стени. Кво толко една лампа две кила макс да е, що ще обикаляш за специални дюбели.
seb - напреднал
Колегата jekasus, ти е показал правилния вариант.Само гледай да не превърти винта.Ако, не се справиш, гледам си от Бургас, мога да ти подаря 5-10-15бр. от специалните дюбели.
Chefo77 - майстор
Аз пък не вдявам - човек технически начетен, за да закрепи лампа на стена, му трябва съвет за дюбел. Човече, в който и магазин да влезеш, ще ти продадат дюбели за тухла. Ако беше наблизо, и аз щях да ти подаря 100-ина, да си имаш. Не закрепваш шкаф или установка за менгеме, това е шибана лампа!

Тема "Дюбел за тухла 4-ка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: