• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivanhd - специалист
Искам да попитам за горещия силикон. Дали има вредни и опасни съединения, когато се работи с него? Още повече, че чакаме бебе, а жена ми често го използва за нейното хоби... Ако някой има инфо или линк да прочета... Благодаря предварително!
Takezo Sensey - модератор
със сигорност в него няма витамините "С", "Е"" и бета каторин , всичко което се изпарява и не е вода .....естественно че е вредно :-D
mamkata - специалист
А дали въобще се изпарява?
Чопър - специалист
Ако става въпрос за този ,който е пистолетче със силиконови пръчки? Невярвам да има някакви изпарения,той няма никаква миризма , а и няма някакви разтворители-нали го втечнява топлината на пистолета...така мисля :?
Takezo Sensey - модератор
Чопър написа:
Ако става въпрос за този ,който е пистолетче със силиконови пръчки? Невярвам да има някакви изпарения,той няма никаква миризма , а и няма някакви разтворители-нали го втечнява топлината на пистолета...така мисля :?
вземи да лепиш с него ,,,,,,и пак помисли
Чопър - специалист
Не искам да споря с никой, но работя всеки ден с него и днес даже изрично го мирисах , но не усетих нищо!
ivanhd - специалист
То и аз не усещам никаква миризма. И тя не усеща, а доста й се изостри обонянието. За същия пистолет става въпрос, дето е като поялник. Силикона, който излиза дори не е много горещ. И аз не вярвам да има нещо вредно и опасно. Но една приятелка й казала... и сега се панира, а отвътре я яде да грабне пистолета и да си прави нейните си работи.
lyki - специалист
Колега като си помислиш един обикновен хляб,ако не му се сложат набухватели ,отцветители и подобрители не става.
минаваш покрай фурната и не мирише на оная омайна миризма която помня като дете.Химията ни яде от всякъде.
Не можеш да затвориш жена си в стерилна среда и да чакаш бебето нали?
Доказани отрови като ацетон и др. подобни разбира се са вредни, но силикона мацките си го пъхат къде ли не :wink: смятам че няма опасност.На рочно взех пистолета и загрях , не осетих нищо.
Mori - специалист
Нищо му няма - остави жена ти да си лепи спокойно. Има далеч по-вредни работи от един горещ силикон - мухъла например.
ivanhd написа:
Искам да попитам за горещия силикон. Дали има вредни и опасни съединения, когато се работи с него? Още повече, че чакаме бебе, а жена ми често го използва за нейното хоби... Ако някой има инфо или линк да прочета... Благодаря предварително!
Има малки.Например ако работиш цял ден с него в затворено помещение,започва да ти се вие свят. posting.php?mode=quote&f=26&p=56525#
  • 1
  • 2

Тема "Горещ силикон - изпарения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: