Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mega - специалист
Искам да попитам принципно кой трябва да направи фината шпакловка, тази с колкор кит-а. Гипсаджията или Бояджията?

Един майстор ми прави преди 3 месеца такава с колор кит, но не съм доволен, има много неравности. След това къртих стени и правих корекции и сега пак искам да се направи?
SHL - специалист
Mega написа:
Искам да попитам принципно кой трябва да направи фината шпакловка, тази с колкор кит-а. Гипсаджията или Бояджията?

Един майстор ми прави преди 3 месеца такава с колор кит, но не съм доволен, има много неравности. След това къртих стени и правих корекции и сега пак искам да се направи?
Финната шпакловка я прави бояждията. После си я шкури. И ако трябва, пак минава и нанася леки поправки. Освен със шкурка, трябва да я прегледа и с лампата ( казвам го, защото съм виждал и бояждии без лампи и шкурки ).
Въпроса е че, ако по стената има "гъби", тоест е на "вълни" и дупки, трябва доста повече от една фина шпакловка ! Гипсаджията трябва да остави стената равна, права и без много драскотини. След него, бояджията си прави фината ( бояджииска ) шпакловка с необходимите поправки, грундира стените и таваните и след това боядисва. Това са процедурите по реда на изпълнението им.
Mega - специалист
Благодаря, да знам какъв майстор да търся ;)

Тема "Кой майстор прави фината шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: