Рових се доста из форума, но не намерих нищо по моя проблем/дилема, който е следния:
вчера си купих спалня от чам, който е лакирана май с безцветен лак (тия дни ще взема да я снимам, че снощи не носех фотоапарата с мене), като е лакирана само отвън, т.е. частите, които се виждат. Вътре там чекмеджета, рамки и други такива изобщо не са лакирани с нищо.
Във връзка с това имам няколко въпроса:
1. Спалнята е цвят чам натюр
, а пък съществуващата секция в спалнята е тъмна (като тази секция там си беше като купихме апартамента, засега ще я ползваме, но по-нататък ще бъде заменена от гардероб и скрин), стаята е боядисана в бяло - та сега съм пред дилема - да си играя ли да боядисвам спалнята тъмна, да стане като секцията? А не взех направо тъмна, защото тази фирма не работи тъмно, ами само натурален чам! Казаха ми, че не е проблем да се потъмни, като се вземе лак (или байц беше
) на химична основа и ставало супер!
Тук може би е по-добре първо да постна няколко снимки на спалнята и интериора в стаята, защото на мене хич не ми се занимава да боядисвам/лакирвам каквото и да е, защото нямам време сега за това.
Абе нещо такова на цвят, като прикачената снимка в края на поста.
2. Та там отвътре, където няма изобщо никакво лаково покритие трябва ли да го лакирам (или поне с безир нещо да го мина?) - продавача, който ми е и приятел, каза, че там не го лакирали, защото така се оставяло дървото да диша, пък според мене не го лакират, защото правят мебелите вероятно от недобре изсъхнал чамов материал
А на мене ми се иска поне да го безиросам, против червеи, дървояди и другитакива
Дали е удачно?
3. Това не е свързано със спалнята, но ще използвам случая:
имам един старичък гардероб, който отвън е тъмен, а отвътре си е такъв бежов - искам да го освежа - с какво да го боядисам отвън и отвътре?
За отвътре си мислех, че и един безир е достатъчен, а за отвън има ли някаква специфика при избора на лак, или просто отивам в първия магазин, вземам някакъв тъмен лак и толкова?
И на него ще постна снимки тия дни.
Благодаря ви предварително!
вчера си купих спалня от чам, който е лакирана май с безцветен лак (тия дни ще взема да я снимам, че снощи не носех фотоапарата с мене), като е лакирана само отвън, т.е. частите, които се виждат. Вътре там чекмеджета, рамки и други такива изобщо не са лакирани с нищо.
Във връзка с това имам няколко въпроса:
1. Спалнята е цвят чам натюр

Тук може би е по-добре първо да постна няколко снимки на спалнята и интериора в стаята, защото на мене хич не ми се занимава да боядисвам/лакирвам каквото и да е, защото нямам време сега за това.
Абе нещо такова на цвят, като прикачената снимка в края на поста.
2. Та там отвътре, където няма изобщо никакво лаково покритие трябва ли да го лакирам (или поне с безир нещо да го мина?) - продавача, който ми е и приятел, каза, че там не го лакирали, защото така се оставяло дървото да диша, пък според мене не го лакират, защото правят мебелите вероятно от недобре изсъхнал чамов материал

3. Това не е свързано със спалнята, но ще използвам случая:
имам един старичък гардероб, който отвън е тъмен, а отвътре си е такъв бежов - искам да го освежа - с какво да го боядисам отвън и отвътре?
За отвътре си мислех, че и един безир е достатъчен, а за отвън има ли някаква специфика при избора на лак, или просто отивам в първия магазин, вземам някакъв тъмен лак и толкова?
И на него ще постна снимки тия дни.
Благодаря ви предварително!
Прикачен файл
showimageprod.php.jpg (95.6 KиБ) Видяна 12768 пъти