• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mega - специалист
Здравейте отново,

Искам да попитам изкопахме улей в стената за да положим вътре тръбите за климатик! Сега са монтирани и искам да попитам с какво е добре да се замаже, за да не се напука един ден? С гипс, нещо за шпакловка или друго? На един път или на няколко слоя? Принципно стената е тухла а замазката е някаква на Knauf?

:idea:
Osiris - специалист
запълни с строителна (монтажна) пяна и после изрязваш излишъка и шпакловаш с гипс а от вън с теракол и малко цимент :?
Mega - специалист
... Ако правилно съм те разбрал от вътре с гипс а от вън с цимент? Или обратното. Гипса не е ли най-отвън преди колор кит-а?
Osiris - специалист
ами ако дупките са много големи гипс асо са едва забележими може направо с колоркит защото колоркита ако е нанесен на дебело ще почне да се стича и ще трабва да го провиш на пластове :?
HD - специалист
Аз не чаткам много от тия работи, но доколкото знам монтажниците на климатици избягват да запълват със строителна пяна, защото била притискала малко или много тръбите ( :? ), затова препоръчват да не се прави с пяна.
Аз например сложих в дупката (беше сравнително голяма) по едно смачкано вестниче отвън и отвътре, колкото да запълни повечето пространство, после отвътре и отвън с теракол (отвътре трябваше да е с гипсова шпакловка, но нямах под ръка в момента, което не е проблем, защото то и върху теракола може да се гипсира).
Така че между гипса и теракола не мога да те посъвтевам с какво е най-добре, но наистина ОТВЪН най-добре С ТЕРАКОЛ (и без цимент да е, пак става), а ОТВЪТРЕ С ГИПС.
bgm - напреднал
Aз имах едно доста голямо парче от онзи найлон,с който опаковат техника(с балончетата въздух).набутах го в дупката,около тръбите и отвън замазах с акрилен силикон :roll: .
joro_kem - специалист
HD написа:
Аз не чаткам много от тия работи, но доколкото знам монтажниците на климатици избягват да запълват със строителна пяна, защото била притискала малко или много тръбите ( :? ), затова препоръчват да не се прави с пяна.
напълно подкрепям колегата. никаква пяна на такива места.
Стефан - майстор
А аз да попитам - защо е необходимо да се копае в стената? Има толкова красиви "каналки", с капак. Все пак, там минават тръбите, захранващия кабел/ и той ли е вкопан в стената /, дренажа. При евентуален проблем е много по-лесно да се отвори капака, отколкото да се копае отново стената.
Mega - специалист
Нищо по-грозно не съм виждал от кабелните канали. Когато правиш едно жилище с мерак най-лесния начин е да го "насереш" с тези грозни канали лепнати на стената!

:shock:
b.todorov - помощник
Mega написа:
Нищо по-грозно не съм виждал от кабелните канали. Когато правиш едно жилище с мерак най-лесния начин е да го "насереш" с тези грозни канали лепнати на стената!

:shock:
Не дай си боже стане нещо с дренажа и захранването ще се накъка
работата. Ще падне копане и замазване и т.н ...
  • 1
  • 2

Тема "Замазване след монтиране на климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: