Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
riply
Здравейте,
имам един проблем:преди време майстор ми слагаше плочки в коридора, но забрави да фугира една две плочки,както и отстрани перваза.Чакам го да довърши ,но все не идва.Бихте ли ме консултирали как да извърша това сам,понеже ми омръзна да чакам.Ще съм ви много благодарен
Купуваш си фугираща смес.
Забъркваш си я както трябва и я нанасяш с шпакла по фугите.
Чакаш да изсъхне и после махаш остатъците по плочките със мокра гъба.
Не мога по-добре да го обясня :oops:
ДАно съм бил полезен
TACHO - специалист
samo da dopylnq, za6toto dnes priklu4ih s fugirane na banqta: ne 4akajte powe4e ot 5-10 min, za6toto kato izsuhne se 4isti po trudno i moje da se razwali fugata.
6tom drypne leko e naj-dobre da se 4isto, no wnimatelno, za da ne se powredi.
oswen towa razhodnite normi deto gi pi6at po opakowkite ne otgowarqt wyob6e na istinata, ama nali trqbwa da se prodawa.
az fugirah s produkt na Boro i spored napisanata razhodna norma za moite fugi trqbwa6e da kupq dwe opakowki po kilo okolo 10 kw.m.
E w krajna smetka figurah s polowih opakowka syotwetniq cwqt plo4ki....
EDI - майстор
Аз за фугиране използвам продукти ЦЕРЕЗИТ на ХЕНКЕЛ.Разхода е малък, а сместа е яко водоустойчива, антибактериална и цветовете са много стабилни на влага и други подобни.Мивката в банята ми е фугирана с бял фугин, замърсява се на няколко месеца /пожълтява леко/, но много лесно се почиства.
masteradmin - майстор
Аз пък фугирам със санитарен силикон. ВНИМАНИЕ ! само за манияци.
EDI - майстор
Използвах бял санитарен силикон за фугите на едно шкафче в банята.Понеже е на пода, отгоре залепих плочки /със силикон/като в банята, по ръба сложих лайсна за фаянс/външен ръб/ и фугирах.За крака сложих тапи от ПВЦ за ВиК.Лакирах с яхтен лак.Много е хубаво.Мислех да фугирам и стените в банята със силикон, но ми се видя много трудоемко и се отказах. :?
tuninghuman - специалист
препоръчайте ми марка фугин - дали на Боро или на Церезит или наквя друга??

това са плочките:

http://img166.imagevenue.com/view.php?i ... _914lo.JPG

мисля да сложа по тъмен цвят
А с каккво се чисти белия фугин в случай, че е по-сериозно зацапан?

Тема "фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: