• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
кажете ми да не би да е прецакан бутона 3-6л штото което и от двете да натисна се натискат и двете копчета а не само копчето за 3-те литра моноблока е нов и е на видима мога ли да го оправя :sad:
UNIOR - модератор
ако разбрах пък нещо на :?
hygro - майстор
Фантазия UNIOR, повече фантазия :lol:

Случайно се сблъсках със същия проблем, то в разбирането ми помогна услужливо deja vu :wink:

Двата бутона се движат свързано, но по-големия има и с около 1-2mm по-голям ход. Това е достатъчно, за да може механизмът да си върши работата. Разбира се, при условие, че е правилно регулиран и притегнат към капака.

:toimonster:
Levee - специалист
Човека си мисли, че има проблем с бутона за пускане на водата на моноблок на Видима. Натиска тази половина, която е за 3-те литра, но потъва целия бутон.
Споко, човече, и моя е така, но обърни внимание, че всъщност количеството вода, което изтича е по-малко.
jel4o - специалист
Имам същия моноблок на Видима идеал от 6год.
Значи бутона макар и разделен на 2малки половинки се движат /потъват/ заедно двете.
Няма никаква повреда и пр. принципа на действие за опция1/2 т.е. 3л. е като натиснеш 1/2 задържаш 2 или 3секунди и след това пуснеш си изтичат точно 3л. ако механизма е регулиран правилно-пробвал съм го поне 10пъти.
За цялото количество вода или 6л. натискаш целия бутон и изчакваш пак толкова време след което пускаш и си изтичат 6-те литра.
Но и при мен се появи проблем че като го ползват децата и след напълването на казанчето по чинията се отича тънка струйка вода,което естествено води до загуби.
По мое мнение имат някакъв недостатък,който може би да го разгадае техник от фирмата производител, общо взето май са си капризни ,та дори над 60% от продукцията им да е за износ. :roll:
jel4o - специалист
Имам същия моноблок на Видима идеал от 6год. модел "Улице"
Значи бутона макар и разделен на 2малки половинки се движат /потъват/ заедно двете.
Няма никаква повреда и пр. принципа на действие за опция1/2 т.е. 3л. е като натиснеш 1/2 задържаш 2 или 3секунди и след това пуснеш си изтичат точно 3л. ако механизма е регулиран правилно-пробвал съм го поне 10пъти.
За цялото количество вода или 6л. натискаш целия бутон и изчакваш пак толкова време след което пускаш и си изтичат 6-те литра.
Но и при мен се появи проблем че като го ползват децата и след напълването на казанчето по чинията се отича тънка струйка вода,което естествено води до загуби.
По мое мнение имат някакъв недостатък,който може би да го разгадае техник от фирмата производител, общо взето май са си капризни ,та дори над 60% от продукцията им да е за износ. :roll:
andre - напреднал
е така ли не се намери един спец ,та даже и от фирмата да даде снимка-- указание за регуриловка с бутоните,защото проблемите с тия моноблокове май засягат досто джобове. :!:
TANGRA - специалист
И аз питах едно време в сервиза на Vidima в моя град и хората ми обясниха всичко малко бутонче 3л голямо 6л задържаш голямото 9л
Krischana - помощник
понятно все по этому вопросу
Последна промяна от Krischana на съб дек 26, 2009 2:22 pm, променено общо 2 пъти.
Bechev - специалист
Може би прелива! :? Провери ли?
  • 1
  • 2

Тема "за 3-6л бутона на моноблока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: