Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Linux-Code - специалист
Здравейте, мой братовчед се завърна от село ( беше на прасе и вино по случай Трифон-Зарезан ) а синът му хванал краста, най вероятно хлапето е играело с някои животни, и сега е в болнични хлапака понеже го мажат с Акарол, но тъй като трябва след намазването да стои със същите дрехи, в продължение на 5 дни като всеки ден го мажат, после като се перат тия дрехи, братовчед ми разбрал че акарите не умират лесно в пералнята, и прането трябва да е над +60 С но има дрехи от деликатни финни тъкани, които няма как да ги преварят, защото ще се развалят. Та някой знае ли какви таблетки или някаква течност да се насипе в пералнята до като пере деликатните тъкани, да убие тези паразити, но без да навреди на прането ?
jekasus - майстор
Някакви стари дрехи за детето? Маркови дрешки не помагат при болести.
Linux-Code - специалист
jekasus написа:
Някакви стари дрехи за детето? Маркови дрешки не помагат при болести.
Стари дрехи имат, но тези които сега е с тях до като го мажат, нали после ще трябва да ги свали и да ги изперат, но проблема е в това че не само няма да умрат акарите, тъй като били много устойчиви даже и на праха от пране, ами освен това барабана на пералнята ще бъде вече заразен, ще останат по него акари и прясно излюпени ларви, и след това като пуснат други дрехи, ще заразят и тях и става една... :shock:
ivanovbg - майстор
Продават един препарат Айкън. Той е течен, изсипи го в пералнята вместо прах за пране. Предполагам че ще умори всичко.
iivanov - майстор
По-добре да ги изгорят.Заради няколко дрешки не си струва по-голяма беля.
ivanovbg - майстор
Едно време като прасенцата хванеха краста, дядо ми ги мажеше с горяло масло от колата. Ще ги умори със сигурност, но после как се пере :?

Ама то нали лекарството ги е уморило, какво има да се чудиш? Само изпираш труповете им :-D
ebahti - майстор
iivanov написа:
По-добре да ги изгорят.Заради няколко дрешки не си струва по-голяма беля.
Така,така,барабар с детето да ги изгорят :-D Два пъти съм фащал тая пущина като малък,ми те и дрехите се обезпаразитяват от пастата . Едно пране им стига :wink:
ivanovbg - майстор
Ако не помогне Акарола му кажи да си купи серен мехлем или сяра на прах и да я смеси с свинска мас. От прасето трябва да има. Ама колко беше пропорцията ... да пита в аптеката. Мажат се само зачервените места и бързо минава.
Linux-Code - специалист
ivanovbg написа:
Продават един препарат Айкън. Той е течен, изсипи го в пералнята вместо прах за пране. Предполагам че ще умори всичко.
Мерси, обадих се на братовчеда по GSM и му казах за Айкъна, той пък после ми се обади и видял в интернет че това е препарат предимно против бълхи и въшки, и не е сигурен дали става против акари...
Един друг пък го посъветвал преди да пуснат заразените дрехи в пералнята, да ги сложат в леген с вода и вътре да пуснат ток, само не знаел на какво разстояние да разположи двата кабела на фазата и нулата, дали да са един до друг, или в единия край на легена фазата, а другия край на легена нулата и между тях дрехите... Течащия ток във водата със сигурност убивал акарите включително и новоизлюпилите се ларви.
ivanovbg написа:
Ако не помогне Акарола му кажи да си купи серен мехлем или сяра на прах и да я смеси с свинска мас. От прасето трябва да има. Ама колко беше пропорцията ... да пита в аптеката. Мажат се само зачервените места и бързо минава.
Ами те днес били на преглед при кожен дерматолог, понеже видяли че хлапака зверски се чешел и чак рани му станали от чесъне, и му поставили диагноза краста, понеже ми казаха че по ръцете му се наблюдавали черти като от одрасквания - подкожните тунелчета които прави този акар. И лекарят казал с Акарол мазане 3 дни подред без да си сменя дрехите, и да спи в същите чаршафи и одеяла. После е ясно че всичко трябва да се пере, но не всичко става за температура +60 С !!!

По въпроса за електричеството във водата с легена, нека който е по компетентен да пише.
ivanovbg - майстор
Linux-Code написа:
Един друг пък го посъветвал преди да пуснат заразените дрехи в пералнята, да ги сложат в леген с вода и вътре да пуснат ток, само не знаел на какво разстояние да разположи двата кабела на фазата и нулата, дали да са един до друг, или в единия край на легена фазата, а другия край на легена нулата и между тях дрехите...
Не правете това у дома!

Тема "Дезинфекция на пране в автоматична пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: